Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

1 maart 2012 - Meer dan de helft van de zelfstandig ondernemers (zzp’ers) wil hulp bij hun administratie. Uit kostenoverweging besteedt nu slechts zeventien procent zijn administratie uit. Gebrek aan tijd en administratieve kennis zijn voor 52,8 procent van de zzp’ers de belangrijkste redenen om hulp te overwegen.

Dit blijkt uit onderzoek van Myler onder 1.962 hoogopgeleide zelfstandigen. Honderdduizenden zzp’ers zijn momenteel druk met hun administratie, omdat de belastingaangifte voor 1 april binnen moet zijn. De meeste zelfstandigen doen hun administratie nog tegen wil en dank zelf. Slechts zeventien procent zoekt daadwerkelijk hulp of schakelt een administratiekantoor in. 

Expert

Een zelfstandig ondernemer is jaarlijks gemiddeld 80,4 uur bezig met de administratie. Liever zouden zij een administratiekantoor inhuren of zich laten bijscholen. Vooral het opstellen van de balans (54 procent) en de btw-aangifte (36 procent) laten zelfstandigen graag over aan een expert. Een administratie uitbesteden kost een zzp’er gemiddeld 171 euro per maand. 

Kerntaken
Toon van Bodegom, directeur van Myler: "De meerderheid van de zzp’ers geeft aan liever alleen met hun kerntaken bezig te zijn. Het valt op dat nog maar weinig zzp’ers hun administratie uitbesteden. Het aanbod van goede administratieve dienstverlening voor zelfstandig ondernemers wordt steeds beter. Steeds meer zelfstandigen zullen daardoor hun administratie uitbesteden."

Doorsturen  |  2  |  Nieuwsbrief

Reacties

fred

21-03-2012 16:48  |  

Ben

26-03-2012 16:44  |  

Als je zorgt dat in je uurloon de kosten van een administrateur doorberekent dan zie je wellicht het inschakelen van een goede administrateur niet als ''verliespost''. Voor 35 euro per uur wil ik graag zzp'ers bij hun administratie ondersteunen.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.