Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers schoonmaak en vakbonden blijven in gesprek

24 januari 2012 - De werkgevers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche (OSB) en de vakbonden FNV en CNV blijven in gesprek na een dag constructief onderhandelen. Op initiatief van de werkgevers is gisteren de dialoog weer aangegaan om de vastgelopen CAO onderhandelingen vlot te trekken.

Daarbij hebben alle partijen duidelijk bewegingen naar elkaar toe gemaakt. Volgende week woensdag praten de werkgevers en werknemers weer verder over de invulling van een mogelijke twee jarige CAO. 

Tweejarige CAO
Tijdens de onderhandelingen is gesproken over een groot aantal onderwerpen, waaronder respect, werkdruk, pensioen, opleiding en de financiële consequenties van alle eisen en wensen van de vakbonden. Om tot een overeenkomst te komen, zal er nu worden gekeken naar een tweejarige CAO voor de schoonmaakbranche. Voorheen is onderhandeld over een eenjarige CAO voor de sector. Tevens wordt de komende weken onderzocht of de huidige pensioenafspraken kunnen worden ondergebracht in een aparte Pensioen CAO voor de schoonmaak. 

Realisme
Eerste onderhandelaar Anton Witte: "Het is goed dat we de bonden weer om de tafel hebben gekregen. We hebben ook duidelijke stappen naar elkaar toe gemaakt. Daarbij moeten we wel realisme tonen en reële keuzen blijven maken. Laten we hopen dat we in het belang van onze 150.000 schoonmakers er volgende week uitkomen."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.