Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
26 oktober 2010
 

MKB vult verwachte personeelsgroei flexibel in

 
 

Bedrijven die tijdens de crisis in hun personeelsbestand hebben gesneden, willen hun toekomstige personeelsgroei voornamelijk met flexibel personeel realiseren. Van de totale personeelsgroei verwacht men gemiddeld 80 procent in te vullen met flexibel personeel.

Dit blijkt uit de MKB Marktmonitor 2010, geïnitieerd en uitgevoerd door Unique en TNO. De grootste behoefte om te flexibiliseren wordt gesignaleerd in de bouw- en in de transportsector, ruim 85 procent. De industrie wil het minst uitbreiden met flexibele medewerkers, zij vullen naar verwachting 56 procent flexibel in. 

Flexibele schil
Momenteel bestaat de flexibele schil van bedrijven uit zo’n achttien procent van het personeelsbestand. Door de verwachte invulling van de personeelsgroei met flexibele medewerkers lijkt de flexibele schil te groeien naar 21 procent. Ondernemers beseffen zich dat ze hiermee beter kunnen reageren op economische en technologische ontwikkelingen.  Anneke Goudswaard, senior adviseur/onderzoeker TNO: "Flexibiliteit is een blijvend issue, zowel in moeilijke tijden als bij een aantrekkende economie. MKB-ers zijn terughoudend geweest met het ontslaan van vast personeel en hebben hun flexibele schil gebruikt om het personeelsbestand te laten krimpen. Daardoor nemen ze nu ook niet in grote getale nieuw vast personeel aan." 

Het nieuwe werken
Uit het onderzoek blijkt ook dat plaats- en tijdonafhankelijk werken nog in het beginstadium is. Bij een meerderheid van de bedrijven zijn begin- en eindtijden flexibel af te spreken. Slechts acht procent van de MKB bedrijven deelt de werktijden zelf in. Bij bijna tweederde van de bedrijven werken de medewerkers altijd op hun vaste werkplek. Slechts bij zeven procent van de bedrijven kan één dag per week of meerdere dagen vanuit huis of andere werkplekken worden gewerkt.
"Opvallend is dat grote bedrijven heel flexibel blijken wat betreft werktijden, terwijl kleinere bedrijven hier nog nauwelijks aan toe zijn," signaleert Jeannine Peek, algemeen directeur van Unique. "Daartegenover staat dat kleinere bedrijven juist weer flexibel in werkplek zijn, in tegenstelling tot grote bedrijven. Wel hebben grotere ondernemingen plannen om de flexibiliteit in de toekomst te vergroten. Bijna een derde van deze bedrijven geeft aan deze plannen te hebben." 

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs