Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Nieuws
21 december 2011
 

 
 

Veel zakelijke rijders kunnen het aandeel privé kilometers in hun ritten niet goed toewijzen. Hierdoor is het mogelijk dat zij ten onrechte te veel of te weinig privé kilometers opnemen in hun rittenregistratie.

Dit blijkt uit een enquête van Zakelijk Rijden. De enquête legde drie situaties voor waarbij op één dag zowel een zakelijke als een privé bestemming werd aangedaan. Daaruit bleek dat de voorgelegde situaties door 45 procent tot zelfs 65 procent van de respondenten niet correct werd geadministreerd. In veel gevallen betrof het onnodig geregistreerde privé kilometers. 

Belastingdienst

Met het nieuwe fiscale jaar voor de deur nemen veel leaserijders en ondernemers opnieuw de beslissing hun auto in 2012 wel of niet bij te tellen. De belastingdienst vraagt een sluitende (en controleerbare) rittenregistratie om het privé gebruik van een auto te bewijzen. Echter, bij gecombineerde privé en zakelijke ritten hoeven alleen de omgereden kilometers als privé vastgelegd te worden. Daarom is het van belang om binnen één gecombineerde rit van privé en zakelijke bestemming de juiste verdeling te maken. Het merendeel van de zakelijke rijders blijkt hier niet van op de hoogte te zijn. 

Juiste berekening

Om aan de voorschriften te voldoen, heeft Zakelijk Rijden in haar online kilometerregistratie een algoritme ontwikkeld dat rekening houdt met het mogelijke karakter van de diverse bestemmingen. Hiermee wordt automatisch de juiste verdeling gemaakt tussen de privé en zakelijke kilometers binnen één rit. Dit voorkomt onnodige registratie van aparte ritten die een incorrect aantal privé kilometers opleveren. Registratie kan onderweg met behulp van iPhone of Android App of online via de webapplicatie

Bijtelling

In een compact overzicht zet Auto en Fiscus nog even op een rij hoe per 2012 de nieuwe indeling in zuinigheidscategorieën voor de bijtelling eruit ziet voor de zakelijke rijder die besluit zijn auto van de zaak wel bij te tellen.

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 

Gerelateerde nieuwsitems

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs