Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

ZBo wil goed tarief voor zzp'ers bouw

12 december 2011 - Vanwege hun vakmanschap en flexibiliteit zijn zzp'ers niet meer weg te denken. De crisis leidt echter tot onaanvaardbare druk op het tarief. ZBo pleit dan ook voor fatsoenlijke tarieven die getuigen van 'goed opdrachtgeverschap'.

Deze week gaan de cao-onderhandelingen in de bouwnijverheid verder. De positie van zzp'ers is er onderwerp van gesprek. ZBo wil daar actief bij betrokken worden. "Niet voor niets heeft de SER vorig jaar uitgesproken dat afspraken over zzp'ers in cao's gemaakt moeten worden in overleg met de betreffende groep zzp'ers," aldus voorzitter Charles Verhoef van FNV ZBo. "Maar de bouw verbetert ook het eigen imago als zzp'ers er een tarief kunnen bedingen waarvan zij een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een reservering voor de oude dag kunnen bekostigen. Dat is goed opdrachtgeverschap." 

Voordelen van zzp'ers
Recent toonde de Conjunctuurenquête Nederland aan dat 77 procent van de bouwbedrijven werkt met zzp'ers.  De brief aan cao-partijen schildert de voordelen die de sector van zzp'ers heeft: "Zzp'ers dragen bij aan de flexibiliteit die nodig is om bedrijven hun toppositie in bepaalde markten te laten behouden. De zzp'er is een marktpartij waar men binnen de bouwkolom niet omheen kan. Daarnaast hebben zzp'ers verschillende opdrachtgevers, waardoor ze veel kennis en ervaring opdoen bij diverse bedrijven. Daardoor komen zzp'ers in aanraking met nieuwe technologische mogelijkheden en kunnen zij hun kennis en ervaring ook sneller verspreiden."

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.