Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

MKB investeert steeds meer in kennis

20 oktober 2010 - MKB-ondernemers blijven investeren in bedrijfsopleidingen, ondanks de economische recessie. Driekwart van de MKB-ondernemers heeft het personeel de afgelopen drie jaar opleidingen of trainingen laten volgen.

Bijna tien procent van deze MKB-ondernemers geeft aan het personeel extra opleidingen of trainingen te laten volgen juist vanwege de recessie. Dit blijkt uit een enquête onder ruim 2.400 MKB-ondernemers van Ondernemerschap.nl

Investeren in extra bedrijfsopleidingen
MKB-ondernemers die personeel hebben, vinden opleidingen belangrijk. Ze laten het personeel opleidingen volgen en/of hebben een apart trainings- of opleidingsbudget per medewerker. Een ruime meerderheid hiervan geeft aan dat zij werknemers in het afgelopen jaar extra bedrijfsopleidingen hebben laten volgen of dat zij dit het komende jaar willen doen. MKB-ondernemers in de transportsector en de financiële dienstverlening laten hun werknemers het vaakst extra opleidingen volgen. 

Redenen voor extra bedrijfsopleidingen
De inzinking van de economie is de voornaamste reden om extra te investeren in bedrijfsopleidingen. Het aantal orders is teruggelopen, waardoor het personeel meer tijd over heeft dan anders. Sommige ondernemers kiezen er vrijwillig voor om deze extra tijd op te vullen met opleidingen. Andere ondernemers hebben gebruik gemaakt van de deeltijd-WW en hebben zichzelf in dat kader verplicht de extra tijd van het personeel via opleidingen in te vullen. Andere veelgenoemde, meer gangbare, redenen om personeel extra opleidingen te laten volgen zijn: een wettelijke verplichting, kennisopbouw, de intrede van nieuwe technologieën die specifieke kennis vereisen en kwaliteitsverbetering.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.