Ondernemen met de beste ondersteuning

Nieuws

Werkgevers vragen om realistische CAO-eisen

21 november 2011 - De werkgevers in de schoonmaakbranche (OSB) hebben tijdens de aftrap van de CAO-onderhandelingen de vakbonden gevraagd hun eisen te prioriteren en te matigen. Vakbonden hebben een eisenbundel voorgelegd met zo'n twintig eisen. Omgerekend kan dit uitkomen op ruim 200 miljoen euro extra kosten voor de totale schoonmaakbranche.

Voor een onderneming betekent dit vijftien procent meer loonkosten. In het huidige economische zware weer, met forse bezuinigingen en een krimpende markt zijn de huidige vakbondseisen onrealistisch. OSB wil kwalitatieve en kwantitatieve afspraken maken voor haar medewerkers. Daarbij zet zij ondermeer in op behoud van mensen, reiskostenvergoeding, duurzame loonsverhoging en een tweejarige CAO. Daarnaast een verdere intensivering van de uitvoering van de Gedragscode Schoonmaakbranche en het ontwikkelen van een keurmerk. Pilaren voor een sterke en aantrekkelijke schoonmaak- en glazenwassersbranche. 

Realistisch en positief
Anton Witte, eerste onderhandelaar van de werkgevers: "In lijn met het tot stand komen van de unieke Gedragscode Schoonmaakbranche willen we samen met de vakbonden komen tot een realistische CAO voor onze mensen. We zullen met elkaar door het huidige zeer zware weer moeten komen. Onze schoonmakers doen geweldig werk en zijn de olie voor onze maatschappij. Laten we daarom samen met de vakbonden op een realistische en positieve manier werken aan onze sterke en aantrekkelijke branche voor onze mensen".

Doorsturen  |  1 reactie  |  Nieuwsbrief

Reacties

Ron

21-11-2011 10:55  |  

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.