Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Evenementen
22 maart 2017
 

De dilemma’s van het toezichthouderschap!

 
 

Op 16 maart aanstaande organiseert de NCD (de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren) voor de 10e keer de Nationale Dag Commissarissen en Toezichthouders.

De DAG is eigenlijk een MUST voor elke commissaris of toezichthouder en tevens de kick off van de Week van de Governance 2017, die duurt tot en met 22 maart. Een week vol inspirerende activiteiten in het kader van Governance.
Neem nu de recent herziene Corporate Governance Code, die het heeft het over ‘Lange termijn waardecreatie’ als reactie op hebberige korte termijn investeerders die liever snel cashen. Mooi dilemma, maar er zijn er meer die de Code en het vak van Commissaris/Toezichthouder kenmerken. Wat te denken van het begrip ‘Medezeggenschap’, ‘Cultuur’, ‘Duurzaamheid’, ‘Maatschappelijke verantwoordelijkheid’ of ‘Diversiteit’? We gaan er allemaal anders mee om, hebben een ander gevoel bij de prioriteit ervoor.
Maar ook de zaken die de Code niet hebben gehaald doen wenkbrauwen fronsen. Zoals de noodzaak van een digitale Commissaris, die broodnodig zou zijn bij de transformatie van elk bedrijf. Of een jonge commissaris, die het wél begrijpt wanneer menige Commissaris moet afhaken. Brengen die onderwerpen nu echt meer waarde? En zo ja, hoe dan? Welke afwegingen maken we daarbij?

De Week van de Governance ziet er als volgt uit: 
16 maart: 10e Nationale Dag Commissarissen en Toezichthouders
17 maart: Green Paper Day
18/19 maart: 24 uur bezinning over Governance 2020
20 maart: Governance TV
21 maart: De Kick off van Commissarissen.nl
22 maart: OR en Governance

Meer informatie over de gehele week is te vinden op dagvanhetcommissariaat.nl/programma
 

 
Doorsturen »  Nieuwsbrief »  

 
 
ADVERTORIAL
Frank van Marwijk, Michel Hoetmer, Asha Kalijan, Jan Vermeiren, Johanna Kroon en André de Waal. Lees de gratis artikelen van deze management best-seller auteurs op Managersonline.nl. Plus: handige checklists en het laatste managementnieuws!
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Moed tonen op je werk, thuis en op straat is niet vanzelfsprekend. We horen regelmatig over de gevolgen van risicomijdend gedrag. In dit boek lees je over situaties waar moed is getoond ondanks risico's. Waar keuzes werden gemaakt die niet de makkelijkste, maar wel goed waren. Waar werd volgehouden ondanks tegenstand en tegenslag. Wat valt daarvan te leren?
Lees verderMeer boeken
ADVERTORIAL
Word nu abonnee van Brisk Magazine en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists en voorbeelddocumenten voor ondernemers. Klik hier om u te registreren.
BRISK-INDEX
AEX index: 511.53 -0.21 %
Brisk-index: 203.35 -0.14 %
Stijgers Dalers
ASM internat 52.09  4.6 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Aegon 4.87  -5.3 %
Sligro food 34.65  -2.9 %
Meer beurs