Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Checklists
Door: Redactie Brisk Magazine

Checklist: Eindejaarstips 2013 voor de dga

Kunt u vóór het einde van het jaar nog fiscale aanpassingen aanbrengen in uw financiële huishouding, zodat u straks optimaal kunt profiteren van fiscale voordelen? Elk jaar verzamelt Flynth voor u de bestaande en nieuwe belastingregels. Bij deze de eindejaarstips voor de dga en zijn BV.

Stel dividend uit tot na 1 januari 2014
In 2014 wordt het in box 2 in de inkomstenbelasting geldende tarief voor inkomen uit aanmerkelijk belang incidenteel verlaagd. Tot een bedrag van 250.000 euro geldt dan een tarief van 22% in plaats van 25%. Over het meerdere bent u 25% verschuldigd. Het kan dus interessant zijn om nog even te wachten met een dividenduitkering uit uw bv. U kunt hiermee immers maximaal 7.500 euro besparen.
 

Gratis toegang

Alleen geregistreerde abonnees hebben toegang tot deze pagina.

Registratie is volledig gratis en geeft u direct toegang tot het opgevraagde document of artikel en tot honderden andere checklists, contracten en tests & tools.

GRATIS REGISTREREN
 
Bent u al abonnee, vul hier uw e-mailadres en wachtwoord in:
E-mailadres:
Uw persoonlijke wachtwoord:
Wachtwoord vergeten?
 
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs