Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
26 juli 2011

ArcelorMittal profiteert van hogere staalprijzen

ArcelorMittal heeft in het tweede kwartaal meer omzet geboekt op hogere staalprijzen en, in mindere mate, een stijging van de staalvolumes. De EBITDA stijgt door eveneens door de hogere staalprijzen en een vlakke ontwikkeling van ijzerertsprijzen. Vier analisten gepolst door ABM Financial News verwachten dat de staalreus morgenochtend voorbeurs een omzet van 24,22 miljard dollar bekendmaakt van 21,65 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar. De EBITDA stijgt van 3,00 tot 3,28 miljard dollar. De nettowinst komt waarschijnlijk uit op 1,39 van 1,70 miljard dollar. Sectorgenoot US Steel maakte gisteren een hoger dan verwachte winst over het tweede kwartaal bekend op hogere staalprijzen en stabiele grondstoffenprijzen. De winst per aandeel bedroeg 1,33 dollar van een verlies van 17 dollarcent per aandeel in 2010. De omzet nam toe met 9 procent tot 5,12 miljard. Analisten gepolst door FactSet hadden gerekend op een WPA van 1,22 dollar op een omzet van 5,56 miljard dollar. US Steel voorspelde een zwak derde kwartaal vanwege het trage economische herstel. “De aanhoudende onzekerheid over de staatsfinanciën in de VS en Europa helpt op geen enkele wijze,” aldus CEO John Suma. Analisten verwachten dat ArcelorMittal een overwegend zwak derde kwartaal zal hebben vanwege seizoensinvloeden. Analisten rekenen er op dat aan het einde van de verslagperiode de activiteiten bij de staalreus zullen aantrekken. ArcelorMittal gaf samen met de presentatie van de eerste kwartaalcijfers een gedetailleerde outlook voor het tweede kwartaal af. Het bedrijf met het hoofdkantoor in Luxemburg liet weten uit te gaan van een EBITDA van 3-3,5 miljard dollar. Staalvolumes, gemiddelde verkoopprijzen van staal en de EBITDA per ton stijgen daarnaast naar verwachting ten opzichte van het eerste kwartaal. De bezettingsgraad zal waarschijnlijk toenemen tot 80 van 75 procent, aldus de staalreus. Operationele kosten stijgen door hogere grondstoffenprijzen. De winstgevendheid van de mijnbouwactiviteiten stijgt naar verwachting op kwartaalbasis. De staalreus raamt de investeringen in 2011 op 5 miljard dollar.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 239.28 -4.24 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Arcadis 19.43  3.5 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.19  -3.9 %
Advanced met 38.77  -1.7 %
Meer beurs