Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
29 december 2017

Veel interesse in Value8-dochter Ceradis

(ABM FN-Dow Jones) Er is veel interesse in Ceradis. Dit zei CEO Peter Paul de Vries van grootaandeelhouder Value8 tegen ABM Financial News, in reactie op een trading update van de producent van duurzame gewasbescherming. Ceradis liet donderdagochtend weten dat de omzet in het eerste halfjaar opliep van 0,4 miljoen naar bijna 1,9 miljoen euro. Deze trend zette zich volgens de producent ook door in het derde kwartaal, zonder dit te kwantificeren.  De oplopende omzet is volgens Ceradis vooral te danken aan de vraag naar Ceraxel, een schimmeldodend middel dat momenteel in Frankrijk en Italië wordt toegepast om meeldauw op druiven te bestrijden. Dit middel wordt gedistribueerd door Syngenta. Maar niet alleen in de producten van Ceradis is veel interesse, zei De Vries. Al enige tijd onderzoekt Ceradis hoe het de aandeelhoudersbasis kan verbreden, mogelijk door middel van een beursnotering. Volgens de Vries is het onderzoek inmiddels "verregaand" gevorderd en zal, mits wordt besloten Ceradis een notering te geven, het liefst worden gekozen voor een IPO aan Euronext Growth, de opvolger van het in Nederland weinig succesvolle Alternext. Met een dergelijke beursgang verkrijgt Ceradis de financiële ruimte om de groei te versnellen, meent de CEO van Value8. De topman van Value8 noemt Ceradis "een interessante propositie" voor beleggers. Hij wees daarbij op het duurzame karakter van de producten uit Wageningen en de toenemende regelgeving voor dergelijke middelen. De trend is volgens De Vries in het voordeel van Ceradis. Eind november meldde Value8 bijna 0,8 miljoen euro af te schrijven op Ceradis. Dit was wel minder dan de 1,5 miljoen euro waarvoor Value8 aanvankelijk waarschuwde. De afschrijving, louter op papier, was het gevolg van de sfeerovergang die het investeringsvehikel doorvoerde. "Voor de goede orde: we hebben de WACC, de vermogenskostenvoet waartegen toekomstige kasstromen contant worden gemaakt, aanzienlijk verhoogd", aldus Value8 destijds tegen ABM Financial News. De WACC ging van 10,7 naar 17,04. Value8 heeft nu een belang van circa 59 procent in Ceradis. Dit kan dankzij een converteerbare lening tot maximaal 80 procent oplopen, zo legde De Vries uit.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken