Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
21 december 2017

Staalbedrijf Ilva moet staatssteun Itali√ę terugbetalen

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft woensdag geoordeeld dat staalbedrijf Ilva, waarop een overnamebod ligt van ArcelorMittal, 84 miljoen euro aan illegale staatssteun door Italië moet terugbetalen. Brussel oordeelde dat Ilva in 2015 twee leningen kreeg van Italië die onder de marktprijs lagen, hetgeen in strijd is met de EU-regels. Het staalbedrijf moet nu 84 miljoen euro terugbetalen.  Volgens de Europese Commissie zal het besluit geen invloed hebben op het verkoopproces van Ilva aan ArcelorMittal, waar ook nog steeds onderzoek naar wordt gedaan. Er bestaan zorgen bij de Europese toezichthouder dat door de overname er minder concurrentie ontstaat voor bepaalde staalproducten, waardoor de prijzen mogelijk zullen stijgen. De Europese Commissie heeft tot 23 maart 2018 om een beslissing over de overname te nemen.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs