Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
21 november 2017

Beursblik: sterke handelsupdate Randstad

(ABM FN-Dow Jones)  Randstad gaf in zijn handelsupdate een sterker dan verwachte indicatie voor de huidige omzetgroei en voor de resultaten in 2018. Dit stelde ING dinsdag in een rapport. Randstad meldde een omzetgroei in oktober die vergelijkbaar was met de negen procent groei in het derde kwartaal en verwacht dezelfde trend in november. Dat is sterk, omdat de vergelijkingsbasis lastiger was dan in het tweede kwartaal, toen de omzet ook 9 procent groeide, aldus analist Marc Zwartsenburg. De verwachte EBITA-marge van circa 4,6 procent in 2017 verbetert komend jaar verder richting het langetermijndoel van 5 à 6 procent, voorspelde de uitzender. Dat is volgens ING iets optimistischer dan de consensusverwachting voor 2018 van 4,7 procent. Zwartsenburg rekende zelf al op een lager verlies bij Monster in 2018 en een minder negatieve impact van het aantal werkdagen, wat respectievelijk 25-30 basispunten en 15 basispunten aan de marge zou moeten toevoegen.  Inclusief de kostenbesparingen bij IT die deels worden geherinvesteerd is de update van Randstad al met al positief en volgens ING ook haalbaar, "hoewel de consensus mogelijk sceptisch zal zijn." ING heeft een koopadvies en koersdoel van 64,00 euro.  Het aandeel Randstad stond dinsdag 1,2 procent hoger op 50,97 euro in een vlakke AEX-index.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 269.09 -1.84 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
BAM groep ko 3.55  2.9 %
Yatra 4.5  -22.2 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Arcadis 17.88  -5.5 %
Meer beurs