Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
21 november 2017

Beursblik: sterke handelsupdate Randstad

(ABM FN-Dow Jones)  Randstad gaf in zijn handelsupdate een sterker dan verwachte indicatie voor de huidige omzetgroei en voor de resultaten in 2018. Dit stelde ING dinsdag in een rapport. Randstad meldde een omzetgroei in oktober die vergelijkbaar was met de negen procent groei in het derde kwartaal en verwacht dezelfde trend in november. Dat is sterk, omdat de vergelijkingsbasis lastiger was dan in het tweede kwartaal, toen de omzet ook 9 procent groeide, aldus analist Marc Zwartsenburg. De verwachte EBITA-marge van circa 4,6 procent in 2017 verbetert komend jaar verder richting het langetermijndoel van 5 à 6 procent, voorspelde de uitzender. Dat is volgens ING iets optimistischer dan de consensusverwachting voor 2018 van 4,7 procent. Zwartsenburg rekende zelf al op een lager verlies bij Monster in 2018 en een minder negatieve impact van het aantal werkdagen, wat respectievelijk 25-30 basispunten en 15 basispunten aan de marge zou moeten toevoegen.  Inclusief de kostenbesparingen bij IT die deels worden geherinvesteerd is de update van Randstad al met al positief en volgens ING ook haalbaar, "hoewel de consensus mogelijk sceptisch zal zijn." ING heeft een koopadvies en koersdoel van 64,00 euro.  Het aandeel Randstad stond dinsdag 1,2 procent hoger op 50,97 euro in een vlakke AEX-index.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs