Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
10 november 2017

ArcelorMittal overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het derde kwartaal van 2017 meer winst gerealiseerd dan was voorzien. Dit bleek vrijdag uit de resultaten van een van de grootste staalbedrijven ter wereld.  Het EBITDA resultaat, de belangrijkste winstgraadmeter voor de staalreus, kwam uit op 1.924 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal van 2016 werd een EBITDA behaald van 1.897 miljoen dollar en in het tweede kwartaal van dit jaar was dit 2.112 miljoen dollar.  Een door het bedrijf zelf opgestelde analistenconsensus ging uit van een EBITDA van 1.869 miljoen dollar voor het afgelopen kwartaal.  De nettowinst steeg van 680 naar 1.205 miljoen dollar.  "Gunstige marktomstandigheden hebben weer een solide kwartaal ondersteund", zei CEO Lakshmi Mittal in een toelichting. De topman zei dat de omstandigheden blijven verbeteren en een positief beeld schetsen voor 2018. Mittal onthield zich echter van een concrete outlook voor het vierde kwartaal en wees wederom op de overcapaciteit die op de staalmarkten wereldwijd drukt en de hoge importniveaus.  Het staalbedrijf behaalde een omzet van 17.639 miljoen dollar, wat flink meer was dan de 14.523 miljoen dollar een jaar eerder. Er werd 21,7 miljoen ton staal afgeleverd, wat 1,0 procent meer was dan in het tweede kwartaal en krap 7 procent meer dan een jaar terug.  Vanwege de verbeterende marktomstandigheden verwacht ArcelorMittal nu dit jaar 2,0 miljard dollar te investeren in het werkkapitaal, waar dat eerder 1,5 miljard dollar was.  Het aandeel ArcelorMittal sloot donderdag 3,4 procent lager op 24,32 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs