Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
10 november 2017

ArcelorMittal overtreft verwachtingen

(ABM FN-Dow Jones) ArcelorMittal heeft in het derde kwartaal van 2017 meer winst gerealiseerd dan was voorzien. Dit bleek vrijdag uit de resultaten van een van de grootste staalbedrijven ter wereld.  Het EBITDA resultaat, de belangrijkste winstgraadmeter voor de staalreus, kwam uit op 1.924 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal van 2016 werd een EBITDA behaald van 1.897 miljoen dollar en in het tweede kwartaal van dit jaar was dit 2.112 miljoen dollar.  Een door het bedrijf zelf opgestelde analistenconsensus ging uit van een EBITDA van 1.869 miljoen dollar voor het afgelopen kwartaal.  De nettowinst steeg van 680 naar 1.205 miljoen dollar.  "Gunstige marktomstandigheden hebben weer een solide kwartaal ondersteund", zei CEO Lakshmi Mittal in een toelichting. De topman zei dat de omstandigheden blijven verbeteren en een positief beeld schetsen voor 2018. Mittal onthield zich echter van een concrete outlook voor het vierde kwartaal en wees wederom op de overcapaciteit die op de staalmarkten wereldwijd drukt en de hoge importniveaus.  Het staalbedrijf behaalde een omzet van 17.639 miljoen dollar, wat flink meer was dan de 14.523 miljoen dollar een jaar eerder. Er werd 21,7 miljoen ton staal afgeleverd, wat 1,0 procent meer was dan in het tweede kwartaal en krap 7 procent meer dan een jaar terug.  Vanwege de verbeterende marktomstandigheden verwacht ArcelorMittal nu dit jaar 2,0 miljard dollar te investeren in het werkkapitaal, waar dat eerder 1,5 miljard dollar was.  Het aandeel ArcelorMittal sloot donderdag 3,4 procent lager op 24,32 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs