Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
6 november 2017

Volatiliteit AEX omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Implied Volatility Index (IVIx) van de AEX noteerde maandag bij een stand van circa 555 punten op 8,7 procent. Daarmee noteert de volatiliteit ongeveer 3 procent hoger dan afgelopen vrijdag, en 4 procent hoger ten opzichte van vorige week maandag. "De AEX index optie volatility blijft in absolute zin zeer goedkoop, met het percentiel op 2 procent", zei Herbert Robijn van Finodex. Dit percentiel betekent dat 2 procent van de historische waarnemingen een lager niveau van volatiliteit laat zien. In de AEX liet Altice de grootste stijging op weekbasis zien met maar liefst 82 procent, naar een volatiliteit van 61 procent. De volatiliteit van DSM daalde daarentegen met 21 procent in vergelijk met vorige week maandag, tot een volatiliteitsniveau van 16 procent. Vergeleken met afgelopen vrijdag liet SBM Offshore de grootste stijging van de volatiliteit zien met 35 procent. Bij Vopak daalde de bewegelijkheid juist met 9 procent. De gegevens zijn samengesteld door Finodex, aanbieder van Smart Investment Tools voor optie-, aandelen- en turbobeleggers, in samenwerking met ABM Financial News.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs