Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
6 november 2017

Beursblik: resultaten Aperam vermoedelijk stabiel in derde kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) De winstgevendheid van Aperam is in het derde kwartaal van 2017 ruwweg gelijk gebleven ten opzichte een jaar geleden. Dit bleek uit een vooruitblik van analisten.  Goldman Sachs verwacht dat de resultaten van de producent van roestvast staal net als die van sectorgenoten onder druk is komen te staan in het derde kwartaal door de seizoensgebonden vertraging en de voorraadafbouw die ontstond door de zwakke ontwikkeling van grondstofprijzen. De analisten voorzien dat in het laatste kwartaal van het jaar herstel optreedt, maar voegden hieraan toe dat dit herstel al in de koers lijkt te zijn verwerkt.  De Amerikaanse zakenbank heeft een Neutraal advies op Aperam.  De analisten voorzien een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 123 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal van 2016 kwam de EBITDA uit op 124 miljoen. Goldman Sachs zit met zijn raming wel 6 procent onder de consensus die uitgaat van 131 miljoen dollar.  Voor de omzet rekenen de marktvorsers op een stijging van 1.015 miljoen naar 1.158 miljoen dollar.  Het staalbedrijf behaalde in het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat van 169 miljoen dollar op een omzet van 1.121 miljoen dollar.  “"Wanneer we vooruitkijken zijn we voorzichtig gestemd over het derde kwartaal vanwege de sterke seizoensgebonden effecten en de recente gedaalde grondstofprijzen", zei CEO Timoteo Di Maulo eind juli. Aperam maakt de resultaten woensdag nabeurs bekend.  Op een rode beurs noteerde het aandeel Aperam maandag 0,3 procent hoger op 46,53 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Data Recovery Nederland haalt voor klant 115 bitcoins terug
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Maandagmorgen staat alles op z’n kop! is een no-nonsense managementboek dat je helpt concrete stappen te zetten om je marktkracht te vergroten. Een verademing na al die hypes over Agile, Scrum en Holacracy. Een down-to-earth boek waarmee je als ondernemer bereikt wat je wilt bereiken. Want het is niet zo moeilijk als de goeroes je willen laten geloven: ‘Het geheim zit in jouw besluit om maandagmorgen direct aan de slag te gaan’.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Doc data 1.78  87.4 %
Altice 10.44  10.5 %
Value8 5.44  5 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Groothandels 49.3  -3.3 %
Brill kon 34.6  -1.7 %
Meer beurs