Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
6 november 2017

Beursblik: resultaten Aperam vermoedelijk stabiel in derde kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) De winstgevendheid van Aperam is in het derde kwartaal van 2017 ruwweg gelijk gebleven ten opzichte een jaar geleden. Dit bleek uit een vooruitblik van analisten.  Goldman Sachs verwacht dat de resultaten van de producent van roestvast staal net als die van sectorgenoten onder druk is komen te staan in het derde kwartaal door de seizoensgebonden vertraging en de voorraadafbouw die ontstond door de zwakke ontwikkeling van grondstofprijzen. De analisten voorzien dat in het laatste kwartaal van het jaar herstel optreedt, maar voegden hieraan toe dat dit herstel al in de koers lijkt te zijn verwerkt.  De Amerikaanse zakenbank heeft een Neutraal advies op Aperam.  De analisten voorzien een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 123 miljoen dollar. In hetzelfde kwartaal van 2016 kwam de EBITDA uit op 124 miljoen. Goldman Sachs zit met zijn raming wel 6 procent onder de consensus die uitgaat van 131 miljoen dollar.  Voor de omzet rekenen de marktvorsers op een stijging van 1.015 miljoen naar 1.158 miljoen dollar.  Het staalbedrijf behaalde in het tweede kwartaal een bedrijfsresultaat van 169 miljoen dollar op een omzet van 1.121 miljoen dollar.  “"Wanneer we vooruitkijken zijn we voorzichtig gestemd over het derde kwartaal vanwege de sterke seizoensgebonden effecten en de recente gedaalde grondstofprijzen", zei CEO Timoteo Di Maulo eind juli. Aperam maakt de resultaten woensdag nabeurs bekend.  Op een rode beurs noteerde het aandeel Aperam maandag 0,3 procent hoger op 46,53 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs