Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
3 november 2017

Van Lanschot stelt private equity-fonds open voor klanten

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen stelt zijn participatiebedrijf open voor derden, om te voldoen aan de vraag van klanten die willen investeren in private equity. Dit maakte de private bank vrijdag bekend in zijn update over het derde kwartaal.  Van Lanschot Kempen houdt een minderheidsbelang in het nieuwe participatiefonds, dat alle participaties sinds begin 2016 zal bevatten. De bank meldde verder dat het derde kwartaal van 2017 het vermogen onder beheer verder is gestegen door het gunstige beursklimaat, netto instroom van klantgelden en de overname van de vermogensbeheer activiteiten van UBS.  De private bank zag het vermogen onder beheer met 7 procent stijgen, van 60,1 miljard euro bij de halfjaarcijfers naar 64,1 miljard euro. De client assets stegen met 5 procent, van 72,0 miljard bij de halfjaarcijfers naar 75,8 miljard euro. Er stroomde in totaal 0,9 miljard aan vermogen binnen bij de private bank, de online-dienst Evi en het vermogensbeheerbedrijf.  Hoewel de klanten in de zomermaanden zoals gewoonlijk minder actief belegden, "is het positieve momentum binnen Private Banking nog steeds merkbaar", aldus de bank, wijzend op de instroom. De 'fully loaded' kernkapitaalratio CET1 daalde op kwartaalbasis van 19,6 naar 19,3 procent ultimo september. Vorige maand gingen de aandeelhouders akkoord met het voorstel om 1 euro per aandeel dividend uit te keren, of 41 miljoen euro. Van Lanschot Kempen wil tot 2020 in totaal 250 miljoen euro kapitaal aan aandeelhouders teruggeven. Het aandeel Van Lanschot Kempen sloot donderdag 0,3 procent lager op 25,83 euro. Mede dankzij het verwachte dividendrendement is de koers sterk gestegen. Een jaar geleden noteerde het aandeel nog op 17,86 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 246.63 -1.29 %
Stijgers Dalers
Arcadis 19.72  5.1 %
Oci 20.03  5 %
Nutreco 47  3.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Doc data 0.42  -6.7 %
Altice 8.29  -2.7 %
Meer beurs