Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
3 november 2017

Van Lanschot stelt private equity-fonds open voor klanten

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen stelt zijn participatiebedrijf open voor derden, om te voldoen aan de vraag van klanten die willen investeren in private equity. Dit maakte de private bank vrijdag bekend in zijn update over het derde kwartaal.  Van Lanschot Kempen houdt een minderheidsbelang in het nieuwe participatiefonds, dat alle participaties sinds begin 2016 zal bevatten. De bank meldde verder dat het derde kwartaal van 2017 het vermogen onder beheer verder is gestegen door het gunstige beursklimaat, netto instroom van klantgelden en de overname van de vermogensbeheer activiteiten van UBS.  De private bank zag het vermogen onder beheer met 7 procent stijgen, van 60,1 miljard euro bij de halfjaarcijfers naar 64,1 miljard euro. De client assets stegen met 5 procent, van 72,0 miljard bij de halfjaarcijfers naar 75,8 miljard euro. Er stroomde in totaal 0,9 miljard aan vermogen binnen bij de private bank, de online-dienst Evi en het vermogensbeheerbedrijf.  Hoewel de klanten in de zomermaanden zoals gewoonlijk minder actief belegden, "is het positieve momentum binnen Private Banking nog steeds merkbaar", aldus de bank, wijzend op de instroom. De 'fully loaded' kernkapitaalratio CET1 daalde op kwartaalbasis van 19,6 naar 19,3 procent ultimo september. Vorige maand gingen de aandeelhouders akkoord met het voorstel om 1 euro per aandeel dividend uit te keren, of 41 miljoen euro. Van Lanschot Kempen wil tot 2020 in totaal 250 miljoen euro kapitaal aan aandeelhouders teruggeven. Het aandeel Van Lanschot Kempen sloot donderdag 0,3 procent lager op 25,83 euro. Mede dankzij het verwachte dividendrendement is de koers sterk gestegen. Een jaar geleden noteerde het aandeel nog op 17,86 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs