Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
2 november 2017

Meer winst voor AMG

(ABM FN-Dow Jones) Advanced Metallurgical Group heeft in het derde kwartaal van 2017 meer winst behaald en de outlook aangescherpt. Dit maakte de producent van metallurgische producten en systemen donderdag bekend.  Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg op jaarbasis met 18 procent tot 27,6 miljoen dollar. De consensus ging uit van 28,1 miljoen dollar. De nettowinst steeg van 5,2 miljoen naar 14,0 miljoen dollar.  CEO Heinz Schimmelbusch zei dat de verbetering van de resultaten vooral gedreven werd door betere prijzen en volumes in het onderdeel Critical Materials.  De omzet steeg met 5 procent naar 258,9 miljoen euro.  Met betrekking tot de belangrijke lithium activiteiten zei AMG van plan te zijn om in december van dit jaar een definitieve investeringsbeslissing te nemen over een tweede productielijn voor de lithium fabriek in Brazilië. Aan het einde van 2019 zou de fabriek volledig in gebruik moeten zijn. De jaarlijkse productiecapaciteit bedraagt dan 180.000 ton. 

Outlook
AMG verwacht dat het bedrijfsresultaat dit jaar 10 procent hoger zal uitvallen dan in 2016. Eerder zei de onderneming enkel op een verbetering te rekenen op jaarbasis. Voor 2018 rekent AMG op een verdere winstverbetering.  Het aandeel AMG is woensdag 0,2 procent hoger gesloten op 41,22 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 186.61 -0.43 %
Stijgers Dalers
Nedap 41.27  5.1 %
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Altice 8.1  -12.1 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Air france - 10.98  -4 %
Meer beurs