Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
2 november 2017

Meer winst voor AMG

(ABM FN-Dow Jones) Advanced Metallurgical Group heeft in het derde kwartaal van 2017 meer winst behaald en de outlook aangescherpt. Dit maakte de producent van metallurgische producten en systemen donderdag bekend.  Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg op jaarbasis met 18 procent tot 27,6 miljoen dollar. De consensus ging uit van 28,1 miljoen dollar. De nettowinst steeg van 5,2 miljoen naar 14,0 miljoen dollar.  CEO Heinz Schimmelbusch zei dat de verbetering van de resultaten vooral gedreven werd door betere prijzen en volumes in het onderdeel Critical Materials.  De omzet steeg met 5 procent naar 258,9 miljoen euro.  Met betrekking tot de belangrijke lithium activiteiten zei AMG van plan te zijn om in december van dit jaar een definitieve investeringsbeslissing te nemen over een tweede productielijn voor de lithium fabriek in Brazilië. Aan het einde van 2019 zou de fabriek volledig in gebruik moeten zijn. De jaarlijkse productiecapaciteit bedraagt dan 180.000 ton. 

Outlook
AMG verwacht dat het bedrijfsresultaat dit jaar 10 procent hoger zal uitvallen dan in 2016. Eerder zei de onderneming enkel op een verbetering te rekenen op jaarbasis. Voor 2018 rekent AMG op een verdere winstverbetering.  Het aandeel AMG is woensdag 0,2 procent hoger gesloten op 41,22 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs