Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
1 november 2017

Beursblik: solide kwartaal verwacht voor AMG

(ABM FN-Dow Jones) Advanced Metallurgical Group heeft naar verwachting solide gepresteerd in het derde kwartaal waarbij analisten met name uitkijken naar opmerkingen over de belangrijke lithiumactiviteiten.  "We verwachten wederom een solide kwartaal, met een EBITDA van 27,2 miljoen dollar, 16 procent meer op jaarbasis, vanwege een sterke winstontwikkeling in AMG Vanadium en Engineering", scheef analist Dirk Demeester van ING in een vooruitblik. De consensus voor het EBITDA resultaat ligt op 28,1 miljoen dollar.  Demeester is vooral benieuwd naar opmerkingen over de lithium activiteiten en dan met name naar de definitieve beslissing die moet worden genomen voor de tweede productielijn in Brazilië. De analist wees erop dat AMG ook overweegt om een lithium conversiefaciliteit te bouwen en verder uit te breiden met vanadium. Het is de verwachtingen dat AMG in de komende maanden hierover beslissingen zal nemen.  Analisten van ABN AMRO schreven in een recent rapport ook te verwachten dat de aankondiging voor de tweede lithium productiefaciliteit en de uitbreiding in vanadium als aanjagers voor de koers op de korte termijn te zien. Topman Heinz Schimmelbusch zou volgens hen bij de resultaten over het tweede kwartaal tegen analisten hebben gezegd dat AMG onderzoek doet om de vanadium capaciteit in Amerika uit te breiden.  ABN AMRO verwacht dat het eerste gedeelte van het lithium project naar verwachting halverwege 2018 operationeel zal zijn. Op de korte termijn verwachten de analisten dat een herstel van de prijzen voor ferrovanadium en antimoon ook zal bijdragen aan meer winst.  De producent van metallurgische producten en systemen maakt donderdag voorbeurs de kwartalen over het derde kwartaal bekend.  Op een groene beurs steeg het aandeel AMG woensdag 0,7 procent tot 41,42 euro. 

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De Commerciële Revolutie is al begonnen! Iedereen voelt het wel aan, maar wat de revolutie precies inhoudt, hoe die ingrijpt op je (commerciële) processen en waar je moet beginnen om eraan mee te doen, legt Wessel Berkman je uit in dit unieke boek. Je hebt vast al gemerkt dat:
- de technologie het koopgedrag van klanten totaal veranderd heeft.
- het verschil maken en onderscheidend zijn belangrijker zijn dan ooit tevoren.
- een nieuw commercieel paradigma is nodig om te overleven:
- je moet nu snel handelen, anders is je bedrijf ten dode opgeschreven.
Lees verderMeer boeken