Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Hogere resultaten Holland Colours ondanks margedruk

26 oktober 2017 - (ABM FN-Dow Jones) Holland Colours heeft in de eerst helft van het lopende gebroken boekjaar een hogere omzet geboekt, waaraan alle focusmarkten bijdroegen. Dit maakte de Apeldoornse pigmentenfabriek donderdag nabeurs bekend. Een relatief geringe groei werd geboekt in het segment Bouw en Constructie, onder andere als gevolg van het verzwakte Britse Pond en afvlakking van de groei in de Verenigde Staten, aldus de fabrikant. In Europa steeg de omzet met 10 procent en de divisie Americas was goed voor een omzetgroei van 4 procent. In Azië was de groei het sterkst, met een toename van maar liefst 25 procent. De omzet steeg op jaarbasis met 9 procent van 39,0 miljoen naar 42,4 miljoen euro en het bedrijfsresultaat liep op van 4,0 miljoen naar 4,6 miljoen euro. Onder de streep restte een nettowinst van 3,3 miljoen euro, 0,7 miljoen euro meer dan een jaar eerder, onder meer te danken aan een lager effectief belastingtarief. Volgens Holland Colours waren de wisselkoerseffecten afgelopen halfjaar "verwaarloosbaar". Wel drukten hogere grondstofkosten op de brutomarge, met name in Europa, door tekorten aan titaanwit en siliconenolie. "De omzetgroei vertaalt zich dan ook in een minimale stijging van de brutomarge", aldus de pigmentenfabriek.

Outlook
Voor de tweede jaarhelft voorziet Holland Colours dat hogere grondstoffenkosten en volatiele valutamarkten een rol zullen blijven spelen. "Geheel in lijn met voorgaande jaren doet Holland Colours echte geen uitspraken over de verwachtingen voor het gehele boekjaar", voegde de fabrikant toe.

Benoeming
Vanochtend meldde Holland Colours de benoeming van Jorrit Klaus als commissaris, nadat de buitengewone aandeelhoudersvergadering hiermee instemde. Het aandeel Holland Colours sloot donderdag 1,4 procent hoger op 83,78 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.