Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index

Beursblik: adviesverhoging TomTom naar Kopen door SNS

TomTom is door SNS Securities op Kopen geplaatst. Analist Martijn den Drijver van SNS zegt positiever te zijn over de automotive activiteiten van de navigatiespecialist. Inmiddels heeft TomTom overeenkomsten gesloten met Renault, Fiat, Mazda en Opel. Den Drijver schat de omzet uit deze contracten tot 2014 op bijna 350 miljoen euro. Verder groeit TomTom goed in Business Solutions, waar de marges hoog zijn. In 2014 moet dit een omzet van 125 miljoen euro generen. Daarbovenop komen nog de aangekondigde kostenmaatregelen door TomTom. Den Drijver denkt dat het bedrijfsresultaat over 2011 daarmee de bodem heeft bereikt.  Dit neemt overigens niet weg dat de inkomsten uit consumentenverkopen onder druk blijven staan, vervolgt de analist. De neergang bij de consumententak wordt volgens Den Drijver evenwel gecompenseerd door Automotive en Business Solutions. Nu de bodem is bereikt en de weg naar boven weer wordt ingezet, ziet SNS Securities ruimte voor een adviesverhoging. Den Drijver verhoogt zijn advies van Houden naar Kopen. Het koersdoel voor TomTom gaat van 4,00 naar 5,25 euro. Dinsdag sloot het aandeel TomTom op een koers van 3,07 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
ADVERTORIAL
Loopt het contract van een van u zwangere medewerkers binnenkort af maar wilt u haar het liefst in dienst houden? Bespreek samen jullie plannen om een goede samenwerking te behouden voor na de zwangerschap.
Bescherm uw data - infographic over informatiebeveiliging
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De veranderingen in de markt gaan almaar sneller en dieper, onder invloed van voortschrijdende digitalisering, complexer klantgedrag, nieuwe toetreders in het concurrentieveld en veranderende businessmodellen. De traditionele manieren van werken schieten steeds vaker tekort. Wie in de toekomst bestaansrecht wil hebben, moet daarom fundamenteel anders gaan denken. En daarvoor valt enorm veel te leren van succesvolle startups.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Brisk-index: 239.21 -4.26 %
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Arcadis 19.45  3.6 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
TNT express 8.45  -9.5 %
Altice 8.18  -4 %
Advanced met 38.69  -1.9 %
Meer beurs