Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index

Beursblik: adviesverhoging TomTom naar Kopen door SNS

TomTom is door SNS Securities op Kopen geplaatst. Analist Martijn den Drijver van SNS zegt positiever te zijn over de automotive activiteiten van de navigatiespecialist. Inmiddels heeft TomTom overeenkomsten gesloten met Renault, Fiat, Mazda en Opel. Den Drijver schat de omzet uit deze contracten tot 2014 op bijna 350 miljoen euro. Verder groeit TomTom goed in Business Solutions, waar de marges hoog zijn. In 2014 moet dit een omzet van 125 miljoen euro generen. Daarbovenop komen nog de aangekondigde kostenmaatregelen door TomTom. Den Drijver denkt dat het bedrijfsresultaat over 2011 daarmee de bodem heeft bereikt.  Dit neemt overigens niet weg dat de inkomsten uit consumentenverkopen onder druk blijven staan, vervolgt de analist. De neergang bij de consumententak wordt volgens Den Drijver evenwel gecompenseerd door Automotive en Business Solutions. Nu de bodem is bereikt en de weg naar boven weer wordt ingezet, ziet SNS Securities ruimte voor een adviesverhoging. Den Drijver verhoogt zijn advies van Houden naar Kopen. Het koersdoel voor TomTom gaat van 4,00 naar 5,25 euro. Dinsdag sloot het aandeel TomTom op een koers van 3,07 euro.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs