Ondernemen met de beste ondersteuning

Beurs

Winststijging voor Aperam

29 juli 2015 - Aperam heeft in het tweede kwartaal fractioneel beter gepresteerd dan analisten hadden voorzien. Dit bleek woensdag nabeurs uit de kwartaalcijfers van de fabrikant van roestvast staal. CEO Timoteo Di Maulo zei voorzichtiger te zijn over de rest van het jaar, onder meer vanwege de onzekere ontwikkeling van de ijzerertsprijs. In het tweede kwartaal boekte Aperam een omzet van 1.264 miljoen dollar, tegenover 1.444 miljoen dollar een jaar eerder. Op kwartaalbasis steeg de omzet evenwel met 6 miljoen dollar en de fabrikant verscheepte 4 procent meer. Dit leverde afgelopen kwartaal een bedrijfsresultaat (EBITDA) op van 155 miljoen dollar. Hoewel dit minder was dan de 164 miljoen dollar vorig jaar, was dit wel nipt meer dan de stijging op kwartaalbasis die analisten voorzagen van 133 miljoen naar 152 miljoen dollar. De stijging van het bedrijfsresultaat op kwartaalbasis was volgens Aperam te danken aan een hogere vraag uit Europa, een seizoensmatig herstel in Zuid-Amerika en kostenbesparingen. De nettowinst kwam uit op 66 miljoen dollar, 57 procent meer op kwartaalbasis en zelfs 83 procent meer op jaarbasis.

Outlook
Voor het derde kwartaal mikt Aperam op een lager bedrijfsresultaat dan in het tweede kwartaal. Deels is dit het gevolg van de zomerperiode en deels ook van de huidige economische omstandigheden, aldus de fabrikant. De nettoschuld daalde van 508 miljoen dollar eind maart naar 454 miljoen dollar ultimo juni. Dit was een flink sterkere afname dan ABN AMRO had voorzien. Voor het derde kwartaal verwacht Aperam een lichte verdere afname van de schuld. Op een groen Damrak sloot Aperam woensdag 2,3 procent hoger op 38,31 euro.

Bron: ABM Financial News

Doorsturen  |  Reageer

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.