Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Brisk Index
25 juli 2011

Beursblik: Aperam ziet winst halveren

Aperam heeft de winst over het tweede kwartaal ruimschoots zien halveren. Dit meent Filip de Pauw van ING. Waar Aperam vorig jaar nog een winst van 66 miljoen dollar presenteerde, voorziet de analist nu een winst van 30 miljoen dollar. De omzet zal nipt meer dan 1,5 miljard dollar bedragen. Europa is de grootste afzetmarkt voor Aperam, maar omdat in de staalsector bedragen in dollars worden gerekend, hebben wisselkoerseffecten duidelijk invloed op de prestaties van de onderneming. De onderneming kampte de afgelopen periode met lastige marktomstandigheden. Nog altijd is er sprake van een overcapaciteit op de Europese markt en dit leidt tot prijsdruk. Tom Muller van Theodoor Gilissen meent dat Aperam moet mikken op lagere kosten aangezien de markt niet op korte termijn anders wordt. Een kostenverlaging valt volgens de analist te bewerkstelligen door een fusie of overname. ThyssenKrupp wil zijn roestvrijstaal activiteiten, Stainless Global, afstoten en dit is volgens Muller een interessante prooi voor Aperam. Aangezien niet alleen Aperam met problemen kampt, maar het een sectorprobleem is, vermoedt Muller dat ook concurrenten met belangstelling uitkijken naar potentiële overnamekandidaten. Het voormalige onderdeel van ArcelorMittal maakt dinsdag voorbeurs de cijfers over het tweede kwartaal bekend.

Bron: ABM Financial News
 
Doorsturen »  Reageer »  
 

 
 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs