Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Autonieuws
21 februari 2012

Zeven keer Audi A1 quattro voor Nederland

Met een gelimiteerde oplage van 333 stuks zal de Audi A1 quattro een zeldzaamheid zijn, helemaal in Nederland. Van het totaal aantal gebouwde exemplaren zijn er namelijk slechts zeven ons land toebedeeld.

Zeven A1’s quattro op Nederlands kenteken, dat is weinig, maar gezien onze (kleinere) automarkt best gul van Audi. Groot-Brittannië dat niet alleen veel groter is, maar ook een bovengemiddeld grote schare fans van hot hatches kent, krijgt er negentien (allen linksgestuurd). Thuisland Duitsland kan 60 exemplaren tegemoet zien en naar Zwitserland gaan er liefst honderd stuks. De overige 147 worden verdeeld over de rest van de wereld.Slik!
Zeven stuks voor Nederland is dus nog alleraardigst. Want laten we vooropstellen dat deze unieke en exclusieve A1 voor de vaderlandse koper maar liefst 70.000 euro moet kosten. Een lieve som waarbij het dus maar de vraag is of er meer dan zeven een nieuwe eigenaar vinden. Degenen die het ervoor over hebben een A1 te kopen voor de prijs van een Audi A6 3.0 TFSI Pro line quattro met S-tronic krijgen daar behalve exclusiviteit wel wat voor terug. Wat te denken van de krachtigste en snelste auto in het B-segment ooit; liefst 256 pk en 350 Nm heeft de A1 quattro aan boord, opgewekt door een 2.0 liter TFSI. De acceleratie vanuit rust naar 100 km/h voltrekt zich in een vlotte 5,7 seconden. En de topsnelheid, die ligt op 245 km/h.

Bron: Autovisie

Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com

 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
In 2011 lanceerde Eric Ries De Lean Startup, een revolutionair boek dat voor velen de nieuwe bijbel zou worden bij het starten of transformeren van bedrijven. Niet alleen werd zijn boek een wereldwijde bestseller, Ries reisde de wereld over om lezingen te geven en kleine en grote bedrijven te helpen met succesvol innoveren en groeien. Dit leverde hem nieuwe inzichten en oplossingen op van onschatbare waarde, die hij in 'De startup-methode' met ons deelt. Ries is verbonden aan de Harvard Business School en het gerenommeerde designbureau ideo.
Lees verderMeer boeken
BRISK-INDEX
Stijgers Dalers
Nutreco 47  3.9 %
Ballast neda 0.31  3.3 %
Nedap 50.2  2.9 %
TNT express 8.45  -9.5 %
USG people 17.2  -1.5 %
Corio 52.5  -1.1 %
Meer beurs