Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

McLaren winterbanden: ook gummen in de sneeuw

26 november 2017 - McLaren zorgt er graag voor dat je ook in de winter de weg op kunt. Daarom worden alle Sports Series-modellen voorzien van speciale Pirelli-winterbanden.

McLaren zou McLaren niet zijn als het er niet alles aan zou doen om die bandenset zo licht mogelijk te maken. Ze zijn dan ook gemaakt van 14-inch lichtmetaal. Pirelli zorgt voor de MC Sottozero 3-rubbers, die op hun beurt weer voorzien zijn van het McLaren-systeem dat de bandendruk in de gaten houdt. De set is beschikbaar voo de 540C, 570S, 570GT en 570S Spider.De Pirelli-banden zijn voorzien van een patroon dat ook onder lastige omstandigheden voor maximale grip zorgt. Ze doen hun werk al als het kouder dan 7 graden celcius wordt, ook als het regent of sneeuwt. In de regen sta je tot 10 procent sneller stil, in de sneeuw is dat zelfs 20 procent. Zeker in een McLaren kan dat het verschil maken tussen een veilige noodstop óf een bak schade."Het zou voor iedere McLaren-rijder prioriteit moeten zijn om banden te gebruiken die passen bij het weerbeeld. Zeker als je het hele jaar veilig wilt rijden", aldus Carl Whip van McLaren. "Of winterbanden nu verplicht zijn of niet: als je ze klaar hebt staan als tweede set, ben je altijd klaar voor de winter."Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.