Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Formule 1 terug naar Nederland? Huisarchitect Tilke is sceptisch

26 november 2017 - Circuit Zandvoort lijkt als autosportcircuit de favoriet voor de comeback van de Grand Prix van Nederland, maar op de achtergrond is Assen ook druk bezig.

De Telegraaf schrijft vanochtend dat Formule 1-huisarchitect Hermann Tilke sceptisch is over een race in Zandvoort, ook al wees een haalbaarheidsonderzoek uit dat de F1 terug zou kunnen keren. De Duitser stelt dat het inderdaad zou kunnen, maar dat er behoorlijk verbouwd zal moeten worden. Met andere woorden: dat wordt een duur grapje. Tilke: "žEen race op een bestaand circuit organiseren is in ieder geval vele malen goedkoper dan een straatrace. Ik heb me er niet te zeer in verdiept. Het circuit in Zandvoort ken ik goed, het is qua lay-out een supercircuit. Maar er moet dan wel veel worden veranderd. Laat ik het zo zeggen: Als Zandvoort mogelijk is, is Assen heel goed mogelijk. "Daar volstaan relatief kleine veranderingen aan circuit, gebouwen en infrastructuur. Als ik de mensen van het TT-circuit was, zou ik echter de baan voor de MotoGP intact laten. Men heeft immers al een succesvolle MotoGP. Daar moet je niet aan willen tornen."De organisatei van TT-circuit Assen liet eerder al doorschemeren dat het de FIA heeft uitgenodigd, zodat er gekeken kan worden naar de mogelijkheden om een Formule 1-licentie te krijgen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.