Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

8 mei 2017 - Dat je met de nieuwe Audi RS 5 Coupé zeker 90% van het rijdende wagenpark in Nederland (en elders ook) te snel af bent, dat wist je al. Maar tegen welke kostprijs? Dat komt Audi je nu vertellen.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: € 117.625,-. Dat is wat Audi vraagt voor een nieuwe RS 5 Coupé. Veel geld, maar dan krijg je ook wat. Een vermogen van 450 pk en koppel van 600 Nm bijvoorbeeld, goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/h in slechts 3,9 seconden dankzij permanente vierwielaandrijving. Pieken doet de RS 5 Coupé ook niet onaardig. Bij 250 km/h houdt het normaliter op, maar puur omdat een elektronische begrenzer een halt toeroept. Bestel het optionele Dynamic Pakket en er valt tot 280 km/h te knallen. Nog altijd met een begrenzer als moreel engeltje op je schouder. Zucht.

Uitrusting
Tegen zo'n investering mag je natuurlijk ook het een en ander aan smakelijke goodies verwachten. De RS 5 stelt daarin niet teleur. Zo voorziet Audi haar coupé-kanon standaard van 19 inch 10-spaaks lichtmetalen velgen met 265/35-banden, LED-koplampen en -achterlichten, buitenspiegels in aluminiumoptiek, RS-sportstoelen en meubilair in leder en alcantara. MMI navigatie plus, een afgevlakt sportstuur, Audi pre sense City en diefstalalarm zijn tevens bij de vanafprijs inbegrepen, net als Audi Virtual Cockpit met speciale RS-features als een aandrijf- en G-krachtenmeter. Meer wensen? De optielijst is ellenlang, zo laat Audi weten.

Prijsvergelijk
Ben je in de weer voor een bloedsnelle sportcoupé, weet dan dat de Audi RS 5 Coupé geen alleenheerser in zijn klasse is. BMW denkt met de alweer wat oudere M4 nog altijd geduchte rivaal in huis te hebben. Tegen een lager tarief want de M4 Coupé is er vanaf € 111.820,-. Nog een alternatief is de Mercedes-AMG C 63 Coupé. Ook niet mals en zelfs verkrijgbaar in twee versies. Met 476 of 510 pk en te koop vanaf respectievelijk € 115.299,- en € 123.769,-. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.