Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Nederlandse autodealers blijven goed boeren in april

1 mei 2017 - Goed gemutste gezichten bij autoverkopers. De reden? Na een prima eerste kwartaal steeg ook de autoverkoop in april ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Een goed begin is het halve werk. Dus wat er ook nog gebeurt de rest van dit jaar, het eerste verkoopkwartaal, waarbij een plus van 22% werd opgetekend, laat autodealend Nederland niet meer van zich afpakken. Al is natuurlijk te hopen dat de nieuwverkopen op gelijke tred doorgaan. Niemand is immers vergeten dat 2016 een rampjaar was voor de autoverkopen in ons land.

Maand voorop
Maar goed, dat was toen. Nu is het zaak positieve energie te halen uit de verkopen over de eerste drie maanden van dit jaar. Ruim 29.000 nieuwe auto's gingen er in april over de toonbank. Dit bovenop de bijna 120.000 stuks tijdens het eerste kwartaal maakt een kleine honderdvijftigduizend nieuw uit te geven kentekens tot dusver.Ter vergelijk: vorig jaar stond de teller over dezelfde periode op iets meer dan 126.000 nieuwe auto's. Kortom, autodealend Nederland heeft nu al een maand aan verkoop voorsprong op 2016.

Clio blijft koploper
Wat de best verkopende merken in april betreft deed Renault de beste zaken. Met name de Clio blijft ongenaakbaar op modelniveau. 996 stuks daarvan vonden een nieuwe eigenaar, tegen 809 Kia's Picanto, de nummer twee onder de populairste modellen. Volkswagen, in z'n totaliteit nog altijd het grootste merk in Nederland, wist vorige maand 755 Up's te slijten, exact evenveel als Opel van de haar kleinste, de Karl, verkocht. De Renault Captur maakt de top-5 compleet met 718 nieuwe klanten. Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.