Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

TomTom levert kaarten zelfrijdende auto's Volvo

7 maart 2017 - TomTom gaat samen met Volvo werken aan zelfrijdende auto's. De Zweedse fabrikant gaat TomTom HD Map gebruiken voor Drive Me.

Het Drive Me-programma is het onderzoeksproject van Volvo naar zelfrijdende voertuigen. De kaarten van TomTom zijn zo precies dat de zelfrijdende voertuigen heel precies hun locatie kunnen bepalen. Het is de bedoeling dat echte automobilisten in het dagelijks leven onderstuurd worden door middel van autonome auto's.

Eerste test in Zweden
Volvo en TomTom starten al op korte termijn met de eerste proeven. De eerste testgroep wordt samengesteld in het Zweedse Gothenburg, terwijl er ook pilots plaats zullen vinden in het Verenigd Koninkrijk en China. Londen staat op de lijst als tweede testlocatie. "Het Volvo Drive Me-programma is erg interessant, omdat het vooral gaat om de gebruiker", aldus Antoince Saucier van TomTom Automotive. "We zijn benieuwd wat we kunnen leren van de automobilisten als ze werken met de techniek en zien hoe TomTom HD Map hun rij-ervaring verbetert."Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.