Ondernemen met de beste ondersteuning

Autonieuws

Audi tilt RS Q3 naar 367 pk

4 februari 2016 - Alsof 340 pk in een compacte crossover nog niet genoeg is, presenteert Audi de nog sterkere Performance-uitvoering.

Altijd maar weer die pk-wedloop. Om je vingers bij af te likken. Al heeft de Audi RS Q3 nauwelijks concurrentie. Eigenlijk alleen de Mercedes-AMG GLA 45. En die heeft 360 pk. Twintig meer dan de RS Q3. En dat zint Audi niet, dus brengt het nu de RS Q3 Performance. Die peutert 7 pk meer uit z'n 5-cilinderturbo dan de GLA 45 AMG uit zijn geblazen viercilinder. Nu Mercedes weer"¦

Prestaties
Tezamen met het hogere vermogen steeg ook de trekkracht. De RS Q3 Performance ontwikkelt maximaal 465 Nm, waardoor de sprint naar 100 km/h nog maar 4,4 seconden duurt. Pieken doet de auto bij 270 km/h, maar het kan nog harder volgens Audi. Een begrenzer voorkomt dat echter. Wil je die niet, dan kan dat. Na bijbetaling uiteraard.

20 inch
Om de stabiliteit van de Q3 wat te verbeteren is de ophanging nog eens met twee centimeter verlaagd. Verder biedt de allersterkste Q3 een interieur met speciaal stiksels en wijzerplaatjes en sierlijsten die eruit zien als mat titanium. Bovendien rolt de auto op specifieke 20 inch wielen.Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op Kijk voor meer autonieuws en rij-impressies op www.autowereld.com.

Doorsturen  |  Reageer  |  Nieuwsbrief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageren

http://
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.