Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Webloggers
 
 
 
Weblog's van
Door: , 17 augustus 2014

Met een luxe, ruimere leaseauto op vakantie?

Steeds meer werkgevers en ondernemers kiezen voor zuinige, elektrische leaseauto's. Deze kennen namelijk een lage bijtelling en hebben vaak ook nog eens lage leasekosten. Maar als u op vakantie gaat, wilt u graag een grotere auto, zodat alle bagage erin past en er eventueel nog een caravan of vouwwagen achter gehangen kan worden. Daarom houden veel mensen naast de leaseauto prive nog een grotere auto aan. Maar is dat echt nodig?
Lees verder »
Door: , 21 juli 2014

Wat is een grijs kenteken en hoe werkt het?

Een auto met een grijs kenteken is eigenlijk niets anders dan een auto die door de Belastingdienst wordt aangemerkt als bestelauto. Het voordeel van een grijs kenteken is dat u geen BPM betaalt bij de aanschaf van de auto en dat u minder wegenbelasting betaalt dan voor een auto met een 'gewoon kenteken'.
Lees verder »
Door: , 11 juni 2014

Zakelijke auto leasen of kopen?

Als u als ondernemer vaak een auto nodig hebt om bijvoorbeeld naar klanten te gaan, is dit met een zakelijke auto voordeliger dan met uw privé-auto. Voor kilometers met uw eigen auto kunt u namelijk slechts negentien cent per kilometer declareren, wat vaak niet toereikend is.
Lees verder »
Door: , 11 april 2014

Doorlopend afwisselend gebruik bestelauto en de bijtelling

Als u als werkgever een bestelauto beschikbaar stelt aan uw werknemers, moeten zij hierover bijtelling betalen tenzij zij aantoonbaar minder dan 500 kilometer per jaar privé rijden met de auto. Dit kunt u aantonen bij de Belastingdienst met een rittenadministratie. Maar als de bestelauto's van uw bedrijf door verschillende medewerkers afwisselend gebruikt worden, is dit erg ingewikkeld. In dit artikel leest u hoe de bijtelling is geregeld bij doorlopend afwisselend gebruik van een bestelauto en welke voorwaarden hiervoor gelden.
Lees verder »
Door: , 11 maart 2014

Auto op naam van de zaak zetten - Fiscale regels

Als u als ondernemer veel zakelijke ritten maakt, kan het interessant zijn een auto op naam van de zaak te zetten. U kunt bijvoorbeeld uw privé-auto overschrijven naar de zaak of een nieuwe auto kopen op naam van de zaak. Het is in beide gevallen van belang goed te letten op de fiscale regels. Wat zijn de fiscale voordelen en waar moet u op letten als u overweegt een auto op naam van de zaak te zetten?
Lees verder »
Door: , 05 februari 2014

Schade tijdens werktijd, wie betaalt?

Stel: een van uw werknemers gebruikt zijn eigen auto om naar afspraken met klanten te gaan. Tijdens een rit op weg naar een klant rijdt hij schade. Bent u als werkgever aansprakelijk hiervoor?
Lees verder »
Door: , 06 januari 2014

Werkgeversbijdrage zorgverzekering: Werkgever betaalt flink deel zorgkosten

Werkgevers betalen in 2014 een relatief groot deel van de zorgkosten in Nederland. Dit komt doordat de zorgpremie bij de meeste verzekeraars harder is gedaald dan de inkomensafhankelijke bijdrage die de werkgever betaalt over het loon van uw werknemers.
Lees verder »
Door: , 09 december 2013

Zorgverzekering voor personeel kiezen

Aandacht voor de gezondheid van het personeel wordt steeds populairder bij werkgevers. Behalve zorgen voor gezonde lunches en een gratis abonnement op de sportschool, kunt u uw werknemers ook een collectieve zorgverzekering aanbieden. U laat dan zien dat u aandacht heeft voor de gezondheid van het personeel en uw werknemers kunnen profiteren van een korting op de premie zonder dat het u iets kost. Maar hoe kiest u een goede collectieve verzekering voor uw personeel?
Lees verder »
Door: , 30 oktober 2013

Ziektekostenverzekering voor ondernemer

Ook als ondernemer bent u verplicht een zorgverzekering af te sluiten. U heeft hiervoor verschillende mogelijkheden. Zo kunt u een reguliere zorgverzekering afsluiten, maar u kunt ook kiezen voor een speciale ondernemerszorgverzekering.
Lees verder »
Door: , 09 oktober 2013

Wegenbelasting zakelijke auto - Uitleg en regels

Wie in Nederland met een auto of ander motorvoertuig op de openbare weg rijdt, moet wegenbelasting betalen voor dit voertuig. De regels voor de wegenbelasting wijken voor zakelijke automobilisten op enkele punten van die voor particuliere bestuurders. Dit geldt echter alleen voor bestelauto\'s. Heeft u namelijk een zakelijke bestelauto met een grijs kenteken? Dan betaalt u minder wegenbelasting.
Lees verder »
Door: , 24 augustus 2013

Kosten leaseauto - Wat betaalt de werkgever?

Wanneer u een werknemer een leaseauto aanbiedt, krijgt u als werkgever met verschillende kosten te maken. In dit artikel worden de kosten van een leaseauto op een rij gezet. Zo ziet u precies wat u als werkgever betaalt en welke kosten voor rekening van de werknemer komen.
Lees verder »
Door: , 26 juni 2013

Schade aan auto van de zaak - Wie betaalt?

Steeds vaker stellen werkgevers een auto van de zaak beschikbaar aan hun werknemers. Maar wie is er aansprakelijk als een werknemer schade rijdt met de auto van de zaak, de werkgever of de werknemer? In dit artikel leest u wie aansprakelijk is bij schade aan de auto van de zaak en hoe dit precies werkt.
Lees verder »
Door: , 29 april 2013

Op vakantie met de auto van de zaak

De vakantietijd komt er weer aan. In de meivakantie gaan veel Nederlanders er al even tussenuit, omdat de vrije dagen dit jaar gunstig vallen. En voor u het weet is het daarna alweer zomervakantie. Gaat u met de auto op vakantie? Dan kunt u ook overwegen met de auto van de zaak te gaan. In dit artikel leggen we uit welke kosten u in dat geval zakelijk mag aftrekken en wat de gevolgen zijn voor de belasting als u met uw zakelijke auto op vakantie gaat.
Lees verder »
Door: , 06 maart 2013

Eigen auto zakelijk gebruiken of auto van de zaak? De fiscale gevolgen

Heb je als ondernemer een auto nodig voor je werk, dan heb je hiervoor twee mogelijkheden: een auto op naam van de zaak aanschaffen of leasen, of je privé auto ook zakelijk gaan gebruiken. Welke keuze je ook maakt, het heeft altijd gevolgen voor de belasting. In dit artikel leggen we de fiscale gevolgen van beide opties uit.
Lees verder »
1  2  
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken