Ondernemen met de beste ondersteuning

Webloggers

Weblog's van

Optimalisatie van uw DGA-positie

Door: , 17 februari 2012

De fiscaliteit moet het hebben van het grijze gebied. Daar waar alles tot in de puntjes uitgekristalliseerd is, is de ruimte voor een afwijkende richting beperkt. Het grijze midden is echter bij uitstek het gebied waar voordeel te behalen is. Voor u als DGA is er bijvoorbeeld veel te halen op de grens tussen zakelijk en privé. Bent u een DGA met een auto, eigen woning of pensioen? Dan kan het lonen om gebruik te maken van de uitstekende kansen voor optimalisatie van uw DGA-positie.

Lees verder

Tip voor 2012: verdiep u in de werkkostenregeling!

Door: , 06 januari 2012

Aan het begin van het nieuwe jaar wordt het tijd om letterlijk en figuurlijk de balans op te maken. Hoe was 2011, welke ontwikkelingen staan uw bedrijf het komende jaar te wachten, wat zijn de effecten voor uw personeel en diens beloning? Denk in deze overweging vooral even aan de werkkostenregeling. In het afgelopen jaar is deze regeling versoepeld en daardoor een stuk aantrekkelijker geworden. Wellicht een mooie kans in het nieuwe jaar!

Lees verder

Fiscale Eindejaarstips 2011

Door: , 17 november 2011

De dagen worden korter, de temperatuur daalt snel en de kerstverlichting hangt weer op straat: het nieuwe jaar is in zicht! In 2012 verandert er zoals elk jaar weer veel op fiscaal gebied. Er komen interessante bepalingen bij, maar tegelijkertijd verdwijnen ook enkele fiscaal aantrekkelijke (crisis)regelingen. Het kan veel voordeel opleveren om voor het einde van het jaar actie te ondernemen om daarmee vervolgens fiscaal (nog even) te profiteren van de verdwijnende regelingen.

Lees verder

Belastingplan 2012

Door: , 22 september 2011

Het koffertje is weer geopend op Prinsjesdag met daarin o.a. het Belastingplan van 2012. De belastingplannen bevatten in verband met de bezuinigingen veel aanscherpingen van de wetgeving. 2011 is vaak het laatste jaar waarin u nog kunt profiteren van bestaande regelingen. Het belastingpakket bevat echter ook de nodige maatregelen die u als ondernemer of in privé veel voordeel kunnen opleveren. Zo wordt er bijvoorbeeld een extra aftrek voor R&D-kosten in de vennootschapsbelastingsfeer voorgesteld.

Lees verder

Door: , 22 september 2011

Op 15 september 2011 publiceerde het kabinet het belastingpakket voor 2012. De belastingplannen bevatten in verband met de bezuinigingen veel aanscherpingen van de wetgeving. 2011 is vaak het laatste jaar waarin u nog kunt profiteren van bestaande regelingen. Het belastingpakket bevat echter ook de nodige maatregelen die u als ondernemer of in privé veel voordeel kunnen opleveren. Zo wordt er bijvoorbeeld een extra aftrek voor R&D-kosten in de vennootschapsbelastingsfeer voorgesteld.

Lees verder

Van vakantieparadijs naar belastingparadijs ?

Door: , 18 augustus 2011

De zomer is bijna voorbij, voorzover al van zomer sprake was, maar dat terzijde. U bent op vakantie geweest en hoewel u zichzelf heeft voorgenomen om even niet aan werk te denken, bleef de creatieve geest (gewenst en ongewenst) aan het werk. Voordat u het wist had uw geest een briljant idee die u bij thuiskomst direct gaat uitwerken. Eenmaal terug uit het vakantieparadijs blijkt Nederland voor innovatieve ondernemers met dergelijke ideeën ineens een belastingparadijs. Winsten behaald door opbrengsten uit innovatie zijn onder voowaarden belast tegen 5% vanwege de innovatiebox.

Lees verder
1