Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Webloggers
 
Bas van Bockel
 
 
Weblog's van Bas van Bockel
Door: Bas van Bockel , 09 augustus 2017

Scenarioplanning; wat, waarom en hoe?

Hoe fijn zou het zijn als u zou weten wat er in de toekomst gaat gebeuren? Als u bijvoorbeeld een kristallen bol zou hebben? Elke dag is te zien hoe moeilijk het is om te gissen wat de toekomst gaat bieden. Neem nou de wet- en regelgeving, economische omstandigheden en de vraag van uw klant. Deze en allerlei andere factoren kunnen zomaar, zonder enige waarschuwing, veranderen. Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw organisatie op de juiste manier vooruit gaat plannen?
Lees verder »
Door: Bas van Bockel , 21 juli 2017

Een bedrijf aan huis starten doe je zo!

Voor starters op de arbeidsmarkt is het zeer gemakkelijk om vanuit huis te werken. Er hoeven namelijk geen investeringen gedaan te worden in enige bedrijfsruimten. Een computerkamer, berging of vliering kan op heel eenvoudige wijze omgebouwd worden tot een volwaardig kantoor. Er zijn echter wel een paar belangrijke aandachtspunten waar aan gedacht moet worden.
Lees verder »
Door: Bas van Bockel , 04 mei 2017

Een kantoor trendy inrichten met een klein budget

Een startende ondernemer heeft vaak en beperkt budget als het gaat om investeren een kantoorinrichting. Ondanks dat wilt u toch dat de ruimte een goede indruk achter laat op bezoekers en klanten.
Ook met weinig middelen zijn er voldoende mogelijkheden, om ervoor te zorgen dat het kantoor een inspirerende werkplek wordt. Wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat een kantoorruimte een representatieve uitstraling krijgt?
Lees verder »
Door: Bas van Bockel , 01 november 2016

Inspelen op verandering met alternatieve betaalmethode

De wereld is in verandering en daarmee het betalingsverkeer, de 24-uurseconomie waarin de bedrijvigheid 's nachts gewoon doorgaat lijkt de normaalste zaak van wereld geworden. Vanmorgen deed u nog zaken in eigen land. Vanmiddag wilt u uitbreiden naar België of Duitsland. De invoering van de gezamenlijke Europese munt  heeft internationale financiële transacties een stuk makkelijker gemaakt, niet alleen voor grote bedrijven maar ook voor een zelfstandige kledingzaak waar veel toeristen komen of een ZZP’er die dicht bij de grens woont.
Lees verder »
Door: Bas van Bockel , 19 juni 2015

10 stappen voor het starten van een onderneming

Wanneer u een onderneming wilt oprichten is het belangrijk dat u een duidelijk stappenplan heeft. Dit werkt niet alleen efficiënt maar zorgt ook voor een succesvollere onderneming. Standaard BV heeft daarom de onderstaande lijst opgesteld met 10 stappen die u kunt aanhouden wanneer u begint met ondernemen.
 
Lees verder »
Door: Bas van Bockel , 01 juni 2015

Achter een computer of laptop werken in de juiste houding

In deze tijd en onze maatschappij is het ondenkbaar geworden om geen computer of laptop te gebruiken in het bedrijfsleven. Op kantoor werken we vaak de hele dag met computers en laptops.
Het is dan ook belangrijk om de juiste houding achter een computer of laptop aan te nemen om later klachten te voorkomen.
Hieronder enkele tips van Typetuin.nl hoe je op de juiste manier moet gaan zitten achter een computer of laptop.
Lees verder »
Door: Bas van Bockel , 12 mei 2015

Het verhuisplan voor de mkb ondernemer

Je onderneming moet verhuizen en dat brengt ongetwijfeld een heleboel werk, tijd en stress met zich mee. Met behulp van dit verhuisplan kan je erop rekenen dat dit gebeurd zonder de werkzaamheden van je onderneming onnodig te verstoren en de continuïteit van je activiteiten in de war te sturen. Het is van het grootste belang dat zowel je klanten als je personeel hier geen of zo weinig mogelijk hinder van ondervinden. TPC Logistics heeft hieronder de volgende tips voor je opgesteld.
Lees verder »
Door: Bas van Bockel , 03 mei 2015

Tips voor het laten bouwen van een smartphone app

Tegenwoordig schieten ze als paddenstoelen uit de grond, bedrijven die apps voor je kunnen bouwen. Er komt echter wel wat bij kijken om de juiste partner te vinden voor het bouwen van een zakelijke app.

Hieronder 6 tips van Glamorous Goat waar je op moet letten bij het vinden van de juiste ontwikkelaar.
 
Lees verder »
Door: Bas van Bockel , 22 april 2015

Zo haal je meer uit koude acquisitiegesprekken

Koude acquisitie is voor veel mensen geen geliefde bezigheid. De redenen en smoesjes daarvoor zijn legio.
  • Mensen zitten niet te wachten op mijn telefoontje
  • Koude acquisitie werkt niet meer, die tijd is geweest.
  • Ik krijg toch een afwijzing
  • Het is te moeilijk
  • Ik doe het nu al een week en heb nog niks verkocht
Lees verder »
1  
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken