Ondernemen met de beste ondersteuning

Webloggers

Sander Wijdemans

sanderrw@gmail.com

Weblog's van Sander Wijdemans

Duurzame investeringen leiden tot wereldwijde economische groei en CO2-reductie

Door: Sander Wijdemans , 04 april 2017

Duurzame investeringen kunnen leiden tot een wereldwijde economische groei van 19.000 miljard dollar en 70% CO2-reductie in 2050. Dat blijkt uit het onderzoek Perspectives for the energy transition van de International Renewable Energy Agency (IRENA), een internationale organisatie die zich inzet voor de wereldwijde groei van duurzame energie.

Lees verder

Jaloezieen voor een optimale werkplek

Door: Sander Wijdemans , 19 maart 2017

De werkplek is een locatie waar u vele uren doorbrengt per dag. Het gemak van regelbare jaloezieën tijdens de werkdag geeft comfort en gemak op elk gewenst moment van de dag.

Op een donkere winterse dag is meer licht gewenst, tijdens een warme zonnige zomerse dag is schaduw meer wenselijk, op elk moment kunt u zelf de optimale lichtinbreng creëren door het gebruik van jaloezieën.

Lees verder

Zo wordt jouw nieuwe webshop wél een blijvertje

Door: Sander Wijdemans , 01 maart 2017

Webshops schieten nog steeds onverminderd als paddenstoelen uit de grond. Iedereen kan een website opzetten, spullen inkopen en pakketjes versturen, toch? Helaas stopt ongeveer de helft van de nieuwe webwinkels binnen een jaar of twee. Misschien begint het, ondanks het lage slagingspercentage, stiekem toch bij je te kriebelen om een online winkel te beginnen. Hoe zorg je ervoor dat je geen valse start maakt en straks helemaal uitbloeit als een echte webwinkelier?

Lees verder

Innovatie handleiding voor de ondernemer

Door: Sander Wijdemans , 28 december 2016

Wat is innoveren?
Letterlijk is de betekenis van innoveren "vernieuwen". Je kan het ook beschrijven als dingen anders bekijken, out of the box denken en nog veel meer quasi betekenissen. Als je er de 18e eeuwse Engelse schrijver Horace Walpole even wil bijhalen, dan is innovatie in heel veel gevallen te omschrijven als serendipiteit.

Lees verder

Energie besparen in uw magazijn

Door: Sander Wijdemans , 27 november 2016

Energiebesparing is de laatste tijd een hot topic. We zien steeds vaker dat ondernemers bewuster omgaan met energie. Ook niet gek overigens, want door bewust om te gaan met energie kunt uw direct heel wat geld besparen. Een van de ruimtes die de meeste energie verbruiken zijn magazijnen. Deze ruimtes moeten goed verlicht, verwarmd of juist gekoeld worden en daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van machines. Het energieverbruik is hier ontzettend hoog, waardoor er veel winst te behalen valt. Hieronder leest u enkele tips om energie te besparen in magazijnen.

Lees verder

Het effect van een schandaal

Door: Sander Wijdemans , 20 november 2016

Aan schandalen geen gebrek in het bedrijfsleven. Bedrijven proberen uit alle macht zichzelf te behoeden voor een schandaal. Wanneer ze zich toch onverhoopt negatief in de kijker spelen, worden alle zeilen bijgezet om de schade in te dammen. Schandalen lijken een prijskaartje te hebben, of valt het wel mee? Is er een positief effect van een schandaal van grote omvang?

Lees verder

7 tips voor een gezondere en productievere werkdag

Door: Sander Wijdemans , 29 augustus 2016

Wilt u uw werkdag gezonder én productiever maken? Bekijk dan de tips uit dit artikel en maak uw werkdagen nog efficiëntere (en leuker!).  
 

Lees verder

Verbeter uw workflow en efficiency door slim samenwerken

Door: Sander Wijdemans , 20 juli 2016

Als ondernemer streeft u altijd naar meer efficiëntie. Tijd is tenslotte geld en beide zijn een luxe binnen het bedrijfsleven. Efficiënt samenwerken is daarom een topic dat altijd actueel is. In dit artikel leest u meer over dit onderwerp en over aanverwante zaken zoals zaakgericht werken en de kracht van een efficiënte informatiedeling.

Lees verder

Digitaal enveloppen drukken: de mogelijkheden en voordelen

Door: Sander Wijdemans , 12 april 2016

Wie zijn of haar zakelijke communicatie professioneel wil laten verlopen, kan ervoor kiezen om zowel briefpapier als enveloppen te laten bedrukken. Bij het bedrukken van deze communicatiemiddelen, kun je terecht bij een offline of online drukkerij. Wil je jouw enveloppen laten bedrukken door een online drukkerij? Lees dan in dit artikel welke mogelijkheden je hebt bij het digitaal bedrukken van jouw briefpapier en wat de voordelen zijn van het online bedrukken van communicatiemiddelen.

Lees verder

Het belang van beurzen

Door: Sander Wijdemans , 14 maart 2016

Waar beurzen enkele jaren geleden nog gedomineerd werden door grote bedrijven, komen er de laatste jaren steeds vaker ook kleine ondernemers naar beurzen toe. De reden dat steeds meer kleine ondernemers deelnemen aan een beurs, heeft te maken met het feit dat zij het belang van beurzen hebben ontdekt. Heb jij dit belang nog niet ontdekt en ben je benieuwd waarom andere ondernemers naar beurzen gaan? Lees dan in dit artikel wat het belang is van een beursdeelname en laat je overtuigen ook op een beurs te gaan staan met jouw bedrijf.

Lees verder

Verbeter je onderneming in 5 stappen

Door: Sander Wijdemans , 04 maart 2016

Ieder bedrijf kan op een bepaalde manier verbeterd worden. Bij sommige bedrijven gaat het om grote maatregelen om de organisatie te verbeteren, maar andere organisaties hebben ook genoeg aan enkele kleine aanpassingen om de organisatie beter te laten functioneren. Wil je de interne processen van jouw organisatie verbeteren en ben je benieuwd hoe je dit doet? Volg dan onderstaande vijf stappen en je verbetert jouw bedrijf op een praktische, effectieve en gemakkelijke manier volgens de methode van UNC Plus Delta.

Lees verder

Vergroot je naamsbekendheid met folders

Door: Sander Wijdemans , 26 februari 2016

Folders, als ondernemer kun je niet zonder. Het is een vrij eenvoudige manier om je onderneming te presenteren, je aanbieding te promoten of je evenement onder de aandacht te brengen. Maar hoe spring jij als ondernemer nu tussen al die andere aanbieders uit? Dat doe je met je folder.
 

Lees verder

Let's omarm Let's Encrypt

Door: Sander Wijdemans , 19 februari 2016

Het is je wellicht ontgaan, maar er is een nieuwe trend in de wereld van SSL-certificaten. Sinds december kun je zulke certificaten gratis afnemen via open source-initiatief Let’s Encrypt. Dat het gratis is, leidt tot meer bewustwording onder consumenten en bedrijven. Laten we het initiatief dus vooral omarmen.
 

Lees verder

Handig: een Mobile Office tas

Door: Sander Wijdemans , 05 juli 2015

Als ondernemer wilt u te allen tijde professioneel voor de dag komen. Uw uitstraling zegt namelijk alles over uw imago. Door er verzorgd en netjes uit te zien, maakt u indruk op (potentiële) klanten. Ook als u op reis gaat naar het buitenland is dit van groot belang. Er zijn diverse manieren om hier uitstekend vorm aan te geven. Een van de opties is bijvoorbeeld een Mobile Office tas.

Lees verder
Vorige  |  
1  2  3