Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Webloggers
 


John Welzen
John Welzen is oprichter en CEO van 4webcom.com
Hij is een specialist op het gebied van interactieve internet communicatie in de meest brede zin van het woord. Van vergaderen en leren via internet, tot en met live webinar en videoconferencing. Daarnaast heeft hij in het verleden naast ondernemerschap ook veel ervaring opgedaan in leidinggevende en commerciële functies.

Met zijn blog wil hij zijn kennis en ervaringen delen met ondernemers, maar deze ook triggeren om goede discussies op gang te krijgen. Dat zal op de diverse terreinen van het ondernemerschap plaatsvinden. Van businessplan tot social media en van financiering tot live internet communicatie.

j.welzen@4webcom.com
 
 
Weblog's van John Welzen
Door: John Welzen , 15 mei 2013

Innoveren in de ''ja maar. . . '' cultuur

Bij het woord innovatie heeft iedereen zo zijn eigen gedachten. Sommigen denken aan nieuwe nog niet bestaande producten of diensten. Anderen daarentegen zien in het woord innovatie het maken van nieuwe producten of diensten door het koppelen van reeds bestaande oplossingen. Beiden hebben ze gelijk en wellicht zijn er ook nog andere gedachten plausibel.
Lees verder »
Door: John Welzen , 17 april 2013

Nieuwe volksziekte op de werkvloer

De bedenkers van email hebben destijds vast en zeker niet stilgestaan bij de gevolgen van hun geweldige uitvinding. In 1971 was het Ray Tomlinson die als eerste mens een email over het computernetwerk liet  vliegen.
Wauw, te gek man. In een tijdperk van typemachines en typex was de komst van email een waar wonder. De delete knop verving de typex en dankzij slimme knippen en plakken functies was het opnieuw typen van een foutieve brief definitief voorbij.
Lees verder »
Door: John Welzen , 03 april 2013

Vijf tips voor een goede relatie met uw klant

De relatie tussen leverancier en klant is zo oud als dat de handel bestaat. Er zijn boeken geschreven over allerlei methodes en wijsheden hoe je een sterke band met je klant kunt behouden. En even zoveel hoe je überhaupt van een prospect een klant maakt. Ook veel opleiders pikken hun graantje mee als het om trainingen van klantgericht handelen gaat.
Lees verder »
Door: John Welzen , 20 maart 2013

Van krijtjes naar digitale borden

Ik spring even in de onderwijs "time machine" om samen met u  terug in de tijd te gaan. In de jaren zestig werd ik op de basisschool in een klas gedropt met 44 leerlingen. Krap maar het ging net. In de vijfde klas hadden we allemaal een nummer i.p.v. alleen een naam. En de meester was écht de baas. Ik weet nog dat mijn naam Welzen nr. 43 was en de laatste was mijn buurman nr. 44 Jan Zillen.
Lees verder »
Door: John Welzen , 11 maart 2013

Nieuw Facebook alleen voor ondernemers

Kort geleden las ik dat de generatie van 20-24 jaar Facebook alweer afschrijft. Oftewel, Facebook is niet meer hot bij deze groep. Het bekende duimpje wijst ineens naar beneden. "Jeetje, wat gaat dat allemaal snel.""Alweer even pieken op internet en snel je poen pakken?" En daarna met z’n allen op weg naar de volgende hype?
Lees verder »
Door: John Welzen , 25 februari 2013

Tien vragen over online vergaderen

In veel, met name grote, organisaties is het vergaderen een dagelijks terugkerend fenomeen. Gewapend met blocnote en pen in de ene hand en een kop koffie in de andere, starten veel medewerkers hun werkdag met vergaderen. "Iedereen aanwezig?" "Oeps, we missen nog twee collega’s. Even wachten dus." "De mobiele telefoon rinkelt en ja hoor, we dachten het al….. file!" "Tja met al die sneeuw en wegwerkzaamheden kun je niet altijd op tijd op je werk zijn. Maar die twee collega’s zijn wel nodig voor de besluiten die we willen nemen". "Weet je wat?" "We doen nog even een bakkie totdat ze er zijn."
Lees verder »
1  2  
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken