Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Weblog
Door: Danny Bijl, 20 januari 2015, 00:00 uur

Liever niet van baan veranderen

De economie trekt aan. Er gloort weer licht aan de horizon. Een meerderheid van de Nederlandse werknemers geeft aan dit ook te merken op de werkvloer en in hun specifieke situatie. Bijna een kwart (22%) zegt de impact van de herstellende economie zeer groot is op hun werksituatie. Zo blijkt uit onderzoek van Randstad. 
Lees verder »   Reageer »
Door: Sander Wijdemans, 16 januari 2015, 00:00 uur

Tips voor het verhogen van de productiviteit van uw medewerkers

Bent u tevreden over de resultaten van het afgelopen jaar of vindt u dat het veel beter had gekund? Als u het gevoel heeft dat er in het afgelopen jaar een veel betere productie gedraaid had kunnen worden. Dit kan onder andere te maken hebben met de interne transportmiddelen, waar onder andere Pallettruck Twente u over kan adviseren. Maar daarnaast zijn er nog meer tips die u kunnen helpen om de productiviteit van uw medewerkers te verhogen. Hieronder worden er vijf uitgelicht. 

Lees verder »   Reageer »
Door: Sander Wijdemans, 07 januari 2015, 00:00 uur

Vijf zaken waar u rekening mee moet houden bij het opbouwen van zakelijke relaties voor de lange termijn

Een veelvoorkomend gezegde is dat een bedrijf net zo goed is als de klanten die het dient en er is geen bedrijf dat ver komt nadat het de klanten die het had verliest. De sleutel tot succes is het opbouwen van relaties die verder gaan dan eenmalige projecten en waarin consistent Ún permanent waarde wordt geleverd aan de klant. Bij deze geven we u in samenwerking met Woodiful enkele tips voor het ontwikkelen van productieve en duurzame relaties.
Lees verder »   Reageer »
Door: Sander Wijdemans, 28 december 2014, 00:00 uur

Kantoorautomatisering: telefonie en hosting

Zoveel mogelijk winst en zo min mogelijk kosten is de droom van elke ondernemer. Om dit te kunnen realiseren is een goede kantoorautomatisering absoluut noodzakelijk. Dit kunt u ook wel zien als een combinatie van allerlei hulpmiddelen die ervoor zorgen dat alle informatie in een bedrijf veilig opgeslagen, bewerkt en verspreid kan worden.
Lees verder »   Reageer »
Door: Han Mesters, 16 december 2014, 00:00 uur

De race naar het 'trusted advisor' - schap

In de professionale dienstverlening (advocatuur, bankwezen, accountancy, consultancy etc.) zien we dat de spelers in veel gevallen kiezen voor het streven naar ‘trusted advisor’ - schap als instrument voor onderscheidend vermogen. Wat weten we inmiddels van dit fenomeen?
Lees verder »   Reageer »
Door: Sander Wijdemans, 04 december 2014, 00:00 uur

Tips voor de verfraaiing van de entree van uw kantoorgebouw

De entree van uw kantoorgebouw is het eerste wat klanten zien wanneer ze op gesprek komen. Het is dan ook een belangrijk visitekaartje van uw bedrijf. Hoe kunt u hiermee een statement maken? In samenwerking met Kunstgrasnet bespreken we hoe u een sterk visitekaartje af kunt geven met de inrichting van de entree van uw kantoorgebouw.
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 24 november 2014, 00:00 uur

Welk type vloerbekleding kies ik voor mijn kantoor of bedrijfsruimte?

De vloer vormt de basis voor de (her)inrichting van uw kantoor of bedrijfsruimte. Deze keuze is vaak het vertrekpunt voor de verdere inrichting. Er is echter één knelpunt: het enorme aanbod in types vloerbekleding, dessin en kleur. Hoe kiest u de vloer die past bij de functionaliteit, sfeer en uitstraling die u wenst? Hakkert projectinrichting heeft enkele handig tips voor u.
Lees verder »   2 reacties »
Door: Danny Bijl, 22 november 2014, 00:00 uur

In drie stappen online

Een website is tegenwoordig onmisbaar. Zonder site lijk je soms wel niet te bestaan. Wanneer een nieuwe klant je probeert op te zoeken en je niet vindt, heeft hij dan wel een betrouwbare partner gevonden? Besta je wel echt? Ook nieuwe klanten vinden je via een website. Het is een communicatiemiddel dat niet mag ontbreken voor je bedrijf. Maar hoe kom je dan online? Het hoeft niet moeilijk te zijn maar je moet er wel even goed over na denken. Hieronder drie stappen om je te helpen online te komen.
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 16 november 2014, 00:00 uur

De veiligheid van magazijnstellingen

Ieder jaar in oktober wordt de Dag van het Magazijn gehouden. Dan wordt de prijs voor het Veiligste Magazijn uitgereikt. In 2015 wordt deze verkiezing voor de 10e keer georganiseerd. Maar om mee te dingen naar de prijs, dient de logistieke omgeving binnen je onderneming wel veilig te zijn. Want groot of klein, bij ieder bedrijf dient veiligheid hoog in het vaandel te staan.
Lees verder »   1 reactie »
Door: Han Mesters, 09 november 2014, 00:00 uur

Hollywood, Skunk Works en de toekomst

In een eerdere blog heb ik geschreven over de ‘disruptieve’ invloed van technologie op business modellen van bedrijven. Mij houdt de vraag bezig hoe we ons een beeld kunnen vormen van nieuwe technologieën in de toekomst.
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 05 november 2014, 00:00 uur

Een nieuw kantoorpand, wat komt erbij kijken?

Als de zaken uitstekend gaan en je eigenlijk de pan uitgroeit met je bedrijf, dan is het de hoogste tijd om op zoek te gaan naar een nieuw kantoorpand. Misschien ben je wel net begonnen en moet je zelfs mensen gaan aannemen omdat je de werkzaamheden niet meer allemaal alleen kunt uitvoeren. Ook dan is de aankoop of huur van een nieuw kantoorpand zeker interessant.
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 29 oktober 2014, 00:00 uur

Hoe stel je algemene voorwaarden op?

Het is altijd verstandig om algemene voorwaarden op je website te plaatsen wanneer je producten of diensten aan consumenten of niet-consumenten verkoopt. Hierin benoem je bijvoorbeeld leveringsvoorwaarden, betalingstermijn en bedenkingstermijn. Waar moet je aan denken bij het opstellen van deze voorwaarden? In samenwerking met Kessels Hanssen t’Sas Advocaten geven we je enkele tips:
Lees verder »   Reageer »
Door: Danny Bijl, 25 oktober 2014, 00:00 uur

Tips om waterschade te voorkomen

Ook in kantoor- of bedrijfspanden is waterschade een veel voorkomende zaak, denk daarbij aan waterschade door een verstopte regenpijp of vorstschade aan de gevel. En als er zich een lekkage voordoet, dan is de schade vaak enorm. In samenwerking met De Droogspecialist, bekend van o.a. Ondernemend Nederland, geven we je graag een aantal tips om waterschade zoveel mogelijk te beperken:
Lees verder »   Reageer »
Door: Marianne Sturman, 24 september 2014, 00:00 uur

Grenzen stellen in een grenzeloze wereld: iedereen zijn eigen flexstijl

Werkstress. Decennia terug vooral voorbehouden aan mensen met te drukke fulltime banen, tegenwoordig steekt het ook de kop op bij parttimers. Veelal door alle ballen die we in de lucht houden om werk en prive in balans te houden. Het Nieuwe Werken is medeveroorzaker, zo geloven sceptici, dat stimuleert ons namelijk 24/7 bezig te zijn met werk. Echter, niet Het Nieuwe Werken, maar daarmee gepaard gaande technologische ontwikkelingen kunnen voor stress zorgen.
Lees verder »   Reageer »
  21 - 02 - 2018
  Zo draagt voedsel bij aan het succes van je bedrijf
  14 - 02 - 2018
  Tips bij het tegengaan van downtime binnen het bedrijf
  22 - 12 - 2017
  Vijf keer brainfood voor een effectieve vergadering
  15 - 10 - 2017
  Zzp'er, denk na over de risico's die u loopt
  09 - 10 - 2017
  Hoe zit het nu echt met een AOV voor zzp'ers
  05 - 09 - 2017
  De kracht van fora voor bedrijven
  28 - 08 - 2017
  Wat is innovatie en innovatiemanagement?
  13 - 08 - 2017
  Het belang van certificeringen voor een bedrijf
  09 - 08 - 2017
  Scenarioplanning; wat, waarom en hoe?
  02 - 08 - 2017
  Onopvallend opvallen: sponsoring, product-placement en originele relatiegeschenken
 
8  9  10  11   ... 17
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken