Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Weblog
 
Door: Guust Swarte, 23 juni 2011, 16:04 uur

Help ik heb een uitvinding gedaan!

 

In mijn praktijk komen regelmatig uitvinders langs. Die vragen me dan wat ik van hun uitvinding vind. Vaak willen ze er rijk mee worden. Ze hebben dan al heel veel geld geinvesteerd in hun uitvinding. Soms ligt er een prachtig prototype op tafel. Het komt ook voor dat de accountant berekeningen heeft gemaakt over de gouden bergen en omvang van de markt. 
Toch worden uitvinders maar zelden rijk. Wat is er aan de hand?


1. De meeste uitvinders reageren op actuele gebeurtenissen. Is er een EHEC bacterie gevonden, dan heeft de uitvinder een oplossing. En de uitvinder staat daarbij niet alleen. Honderden andere uitvinders hebben tegelijk ook een oplossing voor EHEC bedacht. De uitvinder is dus maar zelden uniek;

2. Een uitvinding productierijp maken en opschalen kost veel tijd en geld. Het ontbreekt de meeste uitvinders daaraan;

3. Als je als uitvinder investeert in het ontwikkelen van de markt, weten je concurrenten ook waar je aan bezig bent. Het bestaande bedrijfsleven is veel sneller in staat om een werkend apparaat te produceren. Ze beschikken ook over kanalen om hun alternatief met succes op de markt te brengen.
Misschien moet een uitvinder doen waar die goed in is: uitvinden. Niet proberen van één uitvinding rijk te worden, maar honderden uitvindingen doen en verkopen tegen een redelijke prijs. Opgeteld kan dat een heel goed belegde boterham opleveren. Ben je uitvinder en wil je er succes mee halen, kijk dan eens bij de NOVU, de Nederlandse Orde van Uitvinders. 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
 
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken