Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Weblog
 
Door: Sander Wijdemans, 01 juli 2017, 00:00 uur

Gebruik jij al een urenregistratieprogramma?

 

Grote kans van niet, omdat het voor veel ondernemers nog niet duidelijk is wat je er nou mee kunt bereiken. Aanvankelijk was ik er zelf ook geen voorstander van, aangezien ik slechts voor een handjevol klanten online consultancy uitvoerde en de rest van de tijd in eigen projecten werd gestoken. Echter ben ik zo'n 2 jaar geleden toch eens gaan testen met een urenregistratieprogramma en ik moet zeggen dat ik er heel veel voordeel van heb gehad.

Doordat ik exact te weten kwam waar mijn uren elke week naartoe gingen, gaf het mij inzichten waarmee ik in de toekomst winst heb kunnen boeken. Bijvoorbeeld doordat ik wist waar ik efficiënter moest gaan werken en waar ik juist goed bezig was.

Deadlines behalen
Een groot voordeel van urenregistratie is dat het gemakkelijker wordt om deadlines te halen. Misschien niet direct voor de projecten op korte termijn, maar wellicht wel voor de nabije toekomst. Wanneer je namelijk weet hoeveel tijd je kwijt bent aan een bepaalde handeling, dan weet je dus ook op wel moment je eraan moet beginnen om op tijd klaar te zijn. Hoe preciezer je dit weet, hoe strakker je je planning kunt maken. Dit is vooral belangrijk omdat je dan ook een ander voordeel kunt benutten.

De prijs van een klus
Doordat je beter weet hoeveel tijd iets kost kun je dus ook betere begrotingen voor projecten maken. Omdat je heel precies kunt inschatten wat de materiaalkosten zijn en ook steeds preciezer kunt zijn in de aantal uren arbeid kun je dus heel scherp rekenen. Dit kan je een groot voordeel geven ten opzichte van de concurrentie. Jij kan immers voor een betere prijs dezelfde kwaliteit voor een opdracht bieden. Dit is een belangrijke reden waarom goede urenregistratie een belangrijk onderdeel van elk bedrijf moet zijn.

Boekhouding beter benutten
Het beste kun je de urenregistratie in handen van de boekhoudafdeling geven. Boekhouden is immers door de opkomst van digitaal en online boekhouden een stuk minder arbeidsintensief geworden dan vroeger. Wil je een fulltime boekhouder toch voldoende waar voor zijn geld laten opbrengen, dan is het geven van meer administratieve taken een goede oplossing daarvoor. Dit kun je bijvoorbeeld doen door de boekhouder verantwoordelijk te maken voor alle zaken die rondom het vastleggen van de uren spelen.

Ik ben benieuwd of de zzpers onder jullie gebruik maken van een eigen boekhoudpakket inclusief urenregistratie. Wat vinden jullie er van en zouden jullie nog zonder kunnen? Wat zijn voor degene die het niet hebben beweegredenen om geen urenregistratieprogramma te hebben? 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
 
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken