Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Weblog
 
Door: Sander Wijdemans, 20 maart 2017, 00:00 uur

Jaloezieen voor een optimale werkplek

 

De werkplek is een locatie waar u vele uren doorbrengt per dag. Het gemak van regelbare jaloezieën tijdens de werkdag geeft comfort en gemak op elk gewenst moment van de dag.

Op een donkere winterse dag is meer licht gewenst, tijdens een warme zonnige zomerse dag is schaduw meer wenselijk, op elk moment kunt u zelf de optimale lichtinbreng creëren door het gebruik van jaloezieën.


Jaloezieën kunnen net dat stukje extra zicht en privacy geven die u verlangt. Ze geven de mogelijkheid om 's winters energie te besparen en in de zomer warmte te weerkaatsen. 

Uw eigen stijl voor uw werkplek 
U wenst privacy omdat daardoor uw concentratie het beste is, maar u wilt ook licht toelaten op de werkruimte. Een verblindend licht op uw computerscherm is niet wenselijk. Het gemak van jaloezieën is dat dit allemaal instelbaar is. In de werkruimte is hinderlijke lichtinval niet fijn, zeker nu vrijwel iedereen werkt met een beeldscherm, goede raambekleding is daarom onmisbaar.

Jaloezieën zijn er in vele kleuren, materialen, stijlen, afwerkingsmogelijkheden en
bedieningsopties. Er zijn horizontale en verticale uitvoeringen, tevens kunnen ze geheel geopend of geheel gesloten worden. Er zijn lamelmaten voor elk raam beschikbaar. De markt voor jaloezieën is constant in ontwikkeling. Nieuwe lamelbreedtes worden regelmatig toegevoegd die een mooie uitstraling geven aan grote ramen. 

Wat de bediening betreft zijn er ook vele opties in de markt aanwezig. Bediening door middel van een koord met tuimelstang, een onderlat met handbediening, of lamellen met afstandbediening, en zelfs met complete elektrische bediening, of door een eindloosketting, kortom er zijn vele bedieningssystemen mogelijk.

Jaloezieën maken uw interieur af. Door het ruime aanbod aan jaloezieën en prijscategorieën is er wel voor elk wat wils. Zo kunnen houten jaloezieën een natuurlijk uitstralingseffect geven. Zo geven bijvoorbeeld aluminium jaloezieën weer een moderne strakke uitstraling. 

Het effect op de werkprestatie
Het is wetenschappelijk bewezen dat er een duidelijke relatie is tussen comfort en productiviteit op de werkplek. Verbetering van comfort op een werkplek kan leiden tot een productiviteitsstijging van 10%. Wat verstaan wij onder een gezond kantoor? Het is van belang te weten welke invloed de lichtinval of het gebrek daaraan heeft op de mensen die daarin werken. 

Daglicht is van groot belang voor onze gezondheid. Bekende eigenschappen van daglicht zijn: variatie van intensiteit, richting en ook van kleur. Deze afwisselende factoren stuurt ons bioritme. Dit bioritme is van invloed op meerdere belangrijke processen, dit kan zelfs bepalend zijn op het wel en niet goed functioneren van mensen. Een slechte lichtinval in combinatie met gebrek aan uitzicht kunnen leiden tot ontevredenheid en zelfs ziekteverzuim. Ramen met een uitzicht op groen en natuur leveren een winst aan productiviteit op. 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
 
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken