Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Weblog
 
Door: Sander Wijdemans, 20 februari 2016, 00:00 uur

Let's omarm Let's Encrypt

 

Het is je wellicht ontgaan, maar er is een nieuwe trend in de wereld van SSL-certificaten. Sinds december kun je zulke certificaten gratis afnemen via open source-initiatief Let’s Encrypt. Dat het gratis is, leidt tot meer bewustwording onder consumenten en bedrijven. Laten we het initiatief dus vooral omarmen.
 


Als grootste aanbieder van SSL-certificaten in Nederland staan wij positief tegenover elk initiatief dat het internet veiliger maakt. Hoe meer organisaties certificaten op hun website gebruiken, hoe bewuster de consument wordt van veilig internet. Uiteindelijk zullen mensen op elke website een certificaat verwachten.
 
En dat is precies het streven van de initiatiefnemers van Let’s Encrypt, waaronder grote Amerikaanse organisaties als Mozilla, Cisco, Akamai, Facebook, de Linux Foundation en de Stanford Law School. Zij willen dat meer organisaties een versleutelde verbinding voor hun website krijgen en een certificaat snel kunnen installeren. Versleuteling moet de nieuwe standaard worden.
 
Niet nieuw, wel aandacht
Let’s Encrypt levert SSL-certificaten voor domeinvalidatie en een tool om ze automatisch te installeren en verlengen. Ze zijn slechts drie maanden geldig, maar kun je steeds gratis verlengen. Zonder identiteitscontrole of ondersteuning aan de klant.
 
Gratis SSL-certificaten zijn niet nieuw. Er waren al eerder aanbieders die ze kosteloos beschikbaar stelden, zoals StartSSL en Cloudflare. Met de komst van Let’s Encrypt en de grote namen erachter, krijgt de trend aandacht van het grote publiek. In korte tijd wist de aanbieder meer dan 11.000 certificaten te leveren.
 
Meer dan domeinvalidatie
De rol van de traditionele aanbieders van SSL-certificaten is met de komst van gratis varianten beslist niet uitgespeeld. Certificatie gaat namelijk veel verder dan de validatie van domeinnamen, zoals Let’s Encrypt die biedt. Denk bijvoorbeeld aan validatie die geldt voor meerdere (sub-)domeinen of zelfs voor de gehele organisatie erachter. Verwerkt jouw site financiële transacties of een hoop klantgegevens? Dan ben je aangewezen op veel uitgebreidere SSL-certificaten.
 
Voor zulke uitbreidingen klop je het beste aan bij lokale SSL-aanbieders. Experts leggen graag uit wat de verschillen zijn en welke optie wanneer interessant wordt. Een veiliger internet: let’s make it happen. 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

 

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
 
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken