Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Weblog
 
Door: Danny Bijl, 24 juni 2015, 00:00 uur

Quick wins voor internet ondernemers

 

Ondernemers op het internet, ze zijn er tegenwoordig in overvloed. Echter is het aantal ondernemers dat gebruik maakt van handige tijdbesparende online tools nog veel te laag. Als internet ondernemer wil je je niet druk maken over je boekhouding, de bescherming van je data of het controleren van betalingen. Deze reden heeft Rick Burgers aangezet tot het samenstellen van een 3 waardevolle tips voor internet ondernemers.

Facturatie & Offerte software
Hoe vaak gebeurt het niet dat je een offerte opstelt en er vervolgens helemaal niets meer van hoort? Juist ja, vaak! Omdat je de hele dag door bezig bent met andere zaken, zal je zeker een aantal opgestelde offertes vergeten. Dit kost je natuurlijk klanten, het kan namelijk ook zo zijn dat de potentiele klant het vergeet. Door te werken met offerte software, kan je instellen dat je na een bepaald aantal dagen een automatische herinnering ontvangt of zelfs direct verstuurd naar de potentiele klant.

Hetzelfde geldt natuurlijk met het versturen van facturen. De periode dat jezelf facturen maakte in Microsoft Word is nu toch écht wel ten einde. Er is zoveel software beschikbaar en toch zie je nog steeds vaak dat internet ondernemers er geen gebruik van maken. De voordelen zijn enorm!
Je kunt alles automatiseren, zo kun je instellen dat een niet betaalde factuur automatisch na je betalingstermijn opnieuw verstuurd wordt. Net zo lang tot dat er een aanmaning naar de klant verstuurd wordt.

Kortom: éénmalig je instellingen goed zetten en je hebt er helemaal geen omkijken meer naar!

Daarnaast is heel veel software voor kleine bedrijven (en dus kleine aantallen facturen en offertes) nog gratis te gebruiken ook. Pas bij grotere aantallen zal er een vergoeding betaald moeten worden, welke overigens vaak ook niet hoog is.

Boekhoud software
Net als het gebruiken van software voor je facturen en offertes opstellen, kun je dit ook het beste gebruiken voor je boekhouding. Het bespaart je tijd én geld! In software programma’s voor je boekhouding kun je eenvoudig je facturen uploaden in het systeem i.p.v. alle facturen uit te moeten printen en in een map te doen. Deze software is vaak al v.a. €10,- p. maand beschikbaar. We bekijken wat de voordelen zijn van het gebruik maken van een software programma voor je boekhouding:

  • Bespaar geld: het kopen van papier en dure cartridges is verleden tijd
  • Bespaar tijd: het uploaden van een digitale factuur is vele malen sneller
  • Jouw bijdrage aan een beter milieu is een feit!
Data
Internet ondernemers hebben vaak gigantische databases die enorm veel (gevoelige) data bevatten. Je kunt denken aan mailbestanden, data uit de Cloud, klantgegevens etc. Dit zal in de loop van de tijd alleen maar meer en meer worden, vandaar de benaming: "Big data".
Er wordt altijd geroepen dat voorkomen beter is dan genezen, in dit geval zijn er nog steeds veel ondernemers die dit met een korrel zout nemen als het gaat om de bescherming van hun data. De schade die een cyberaanval kan aanbrengen voor de ondernemer kan enorm zijn. Het kan zelfs het einde van het bedrijf zijn, voor veel internet ondernemingen is hun data van levensbelang.
Een oplossing voor dit probleem is bijvoorbeeld een cyberverzekering, daar voorkom je in ieder geval een faillissement mee in worst case scenario. De schade wordt dan namelijk gedekt door de verzekering. Verder kun je met kleinere oplossingen jouw en je onderneming ook al goed beschermen tegen de risico’s. Denk bijvoorbeeld aan een SSL certificaat voor de beveiliging van klantgegevens en breng je hosting en onder bij een betrouwbare en ervaren systeembeheerder. 
Doorsturen »  Reageer »  Nieuwsbrief »  

 
 
Reacties
 
Caroline van Aart  |   | 
26-08-2020
 | 
07:52 uur
Mee eens, dit soort tools zijn er meer en meer en maken het leven van de ondernemer gelukkig makkelijker en efficiënter. Je krijgt meer gedaan in minder tijd.
Een andere slimme tip heb ik in de bijlage gedaan, hoe je snel en makkelijk een pdf in een Wordbestand kan invoegen.

 

Reageren

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de
code te wijzigen.
 
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken