Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Tips & Tricks
3 februari 2012

Vijf tips om verzuim na zwangerschapsverlof te voorkomen

Steeds meer vrouwen werken door nadat ze hun eerste kind krijgen. De nieuwe rol als werkende moeder is echter niet voor iedere vrouw even gemakkelijk, waardoor het verzuim hoog is. Voorlichting en begeleiding door de werkgever helpen dit te voorkomen.
Lees verder »   Reageer »
2 februari 2012

Zeven tips om slim op brandstofkosten te besparen

Met de hoge brandstofprijzen van dit moment loont het absoluut om strenger op de kosten te letten. Zeker wanneer u als ondernemer veelvuldig op de weg zit of meerdere personeelsleden met een leaseauto in dienst hebt.
Lees verder »   4 reacties »
30 januari 2012

Vijf outsourcing trends voor 2012

Volgens MphasiS zullen organisaties in 2012 naar vijf belangrijke trends kijken wanneer zij nadenken over hun IT-omgeving. Het aanbieden van mobiele en sociale media-diensten en het kiezen voor een nearshoring-locatie zijn twee van de vijf onderdelen die outsourcers moeten bieden om ook dit jaar succesvol te zijn.
Lees verder »   Reageer »
25 januari 2012

Zes tips voor succesvolle Social CRM

Nu steeds meer mensen actief zijn op sociale netwerken, is het niet verwonderlijk dat ondernemingen hun marketingpijlen richten op deze kanalen. Voor het opbouwen en onderhouden van klantrelaties binnen deze sociale omgeving gelden echter wel andere regels dan bij traditionele marketingcampagnes.
Lees verder »   Reageer »
29 december 2011

Zeven kenmerken van opmerkelijke bedrijven

Is uw bedrijf ‘opmerkelijk’? Oftewel, is uw onderneming het ‘opmerken’ waard? Mensen praten niet over gemiddelde dingen, dingen die wel oke of zo-zo zijn, maar over zaken die ‘geweldig’, ‘buitengewoon’ en ‘briljant’ zijn.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2011

Zes tips om geld te besparen aan het eind van het jaar

Door alle drukte in de laatste maanden van het jaar nemen mensen vaak geen tijd om maatregelen te nemen om van mogelijk fiscaal voordeel te profiteren. Zonde, constateert Erik Jansen van Accon avm, hiermee kan juist een hoop geld bespaard worden.
Lees verder »   Reageer »
8 december 2011

Drie tips om substantieel te besparen op uw wervingskosten

In de zoektocht naar nieuw personeel gebeurt het te vaak dat u als ondernemer repeterend kosten maakt voor dure Werving & Selectie bureaus, vacaturebanken en advertenties in printmedia. Met minimale aanpassingen in het wervingsproces kunt u zo 30 procent aan kosten besparen in de werving van nieuw personeel.
Lees verder »   Reageer »
6 december 2011

Drie tips om te besparen op uw energiekosten

Prijzen van gas en stroom kunnen op dag- of weekbasis enorm schommelen. Nederlandse ondernemers lopen duizenden euro’s mis doordat energiemaatschappijen entrepreneurs niet in staat stellen te profiteren van deze  schommelende energieprijzen.
Lees verder »   Reageer »
24 november 2011

Zeven tips voor webshops om het vertrouwen van de consument te winnen

Bijna de helft van de online shoppers ziet weleens af van een online aankoop omdat zij zich onveilig voelen bij het opgeven van vertrouwelijke informatie. Ook een onprofessionele look & feel van een webshop kan ervoor zorgen dat de consument vroegtijdig afhaakt.
Lees verder »   Reageer »
3 november 2011

Acht tips om meer online te verkopen

Crisis of niet, het is nog nooit zo druk geweest in de online winkels. Of het nu gaat om producten of diensten, zowel ondernemers als consumenten nemen meer en meer online af. Hoe pikt u hier een graantje van mee?
Lees verder »   Reageer »
12 oktober 2011

Tien tips om uw zaak zo nu en dan even los te laten

Ondernemers staan er om bekend het werk vrijwel niet los te kunnen laten als ze op vakantie zijn, als ze zich überhaupt al een vakantie gunnen. Het maakt niet uit hoeveel onderzoeken aantonen dat zo nu en dan even loslaten juist heel erg goed is, voor u en uw bedrijf.
Lees verder »   Reageer »
5 oktober 2011

Veertien tips voor slimmer time management

In heel Europa wordt 80 procent van de banen gecreëerd door kleine en middelgrote ondernemingen. Ondernemers zijn dus een onmisbare schakel in onze economie. Reden te meer om ook de ondernemer zelf eens te ‘pamperen’. Met slimme tips bijvoorbeeld.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2011

Tien tips voor een slim smartphonebeleid

Uit onderzoek van Spring Technology blijkt dat bijna een kwart van de werknemers ook op vakantie tenminste eens per dag zijn werkmail checkt en ook ’s avonds en in het weekend bereikbaar blijft. Dat helemaal nooit volledig los zijn van het werk kan echter resulteren in een lagere productiviteit. Slecht voor de zaak. Een duidelijk smartphonebeleid is dus geen overbodige luxe.
Lees verder »   Reageer »
15 september 2011

Tien tips om optimaal profijt te hebben van uw interim manager

Een verandering binnen uw onderneming kan de behoefte aan een externe expert aanwakkkeren. Dit kan het geval zijn als een van uw managers plotseling opstapt of als er zulke grondige reorganisaties nodig zijn. Hoe maakt u optimaal gebruik van uw interim?
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 13
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken