Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
23 juli 2018

Blended workforce vraagt nieuwe leiderschapskwaliteiten

Een blended workforce zorgt voor een nieuwe teamdynamiek. Professionals zien zowel voor- als nadelen aan deze werkwijze. Het grootste voordeel is de flexibiliteit (71 procent), daar tegenover staat de onderlinge concurrentiestrijd die een blended workforce met zich mee kan brengen (62 procent).
Lees verder »   Reageer »
11 juli 2018

Ontwikkeling medewerkers grootste personele uitdaging voor mkb-werkgevers

De arbeidsmarkt is krap en veel organisaties hebben moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel. Toch blijken aantrekkelijk werkgeverschap en de ontwikkeling van werknemers grotere personele uitdagingen dan werving.
Lees verder »   Reageer »
6 juli 2018

Kwart Nederlandse bedrijven heeft moeite met vinden juiste talent

24 procent van de Nederlandse werkgevers heeft moeite geschikte kandidaten te vinden voor zijn openstaande vacatures, een stijging van zeven procent ten opzichte van 2016. Dit blijkt uit het Talent Shortage Survey 2018 van ManpowerGroup.
Lees verder »   Reageer »
22 juni 2018

Tools, cultuur & flow: tips om het potentieel van kleine bedrijven te benutten

Ondanks de aantrekkende economie staan kleine bedrijven onder druk. Het gaat om uitdagingen als scherpe concurrentie, verwachtingen van klanten, digitalisering en regelgevingsdruk. Om te groeien en competitiever te zijn is het volgens Marcel van den Gender van Dropbox voor deze bedrijven essentieel om de productiecapaciteit en creativiteit van hun werknemers te bevorderen.
Lees verder »   Reageer »
21 juni 2018

Organisaties onvoldoende voorbereid op gevolgen robotisering

Technologische ontwikkelingen, zoals automatisering en robotisering, hebben verstrekkende gevolgen voor werkprocessen en de arbeidsmarkt. Functies verdwijnen, nieuwe functies verschijnen en personeel heeft andere vaardigheden nodig.
Lees verder »   Reageer »
20 juni 2018

Flexmarkt Omzetranglijst 2018 toont forse groei flexbedrijven

De flexbranche maakt een forse groei door en het gaat de flexondernemers voor de wind. Niet alleen de kleinere uitzendbureaus groeien snel, ook de grotere spelers in markt (top  vijf-vijftien) boekten vorig jaar forse omzetgroei. Het gat met de ‘Grote Vier’ onder leiding van Randstad wordt dan ook steeds kleiner.
Lees verder »   Reageer »
15 juni 2018

Meer dan helft Nederlanders steelt van baas

55 procent van de werkende Nederlanders heeft weleens iets van werk meegenomen voor privégebruik. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, onder 1.083 werkende Nederlanders. Opvallend genoeg zijn vijftigers het meest geneigd iets van te werkplek te ontvreemden (zes op tien). 
Lees verder »   Reageer »
13 juni 2018

Werkgelegenheidsverwachting daalt ondanks hoogconjunctuur

De werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers is in het derde kwartaal van 2018 met vier procentpunten gezakt ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q3), uitgevoerd onder 59.000 werkgevers waarvan 750 uit Nederland.
Lees verder »   Reageer »
11 juni 2018

Klantcontactsector kan veel winnen met slimme recruitment

De behoefte aan klantcontactmedewerkers neemt alsmaar verder toe. Voor bedrijven die succesvol willen zijn in werving, selectie, aanname en behoud van nieuwe klantcontactmedewerkers, liggen er uitgelezen kansen om te investeren in slimme recruitmentmethoden.
Lees verder »   Reageer »
7 juni 2018

Werknemers in tegenstelling tot wet open over medische gegevens

Bijna 80 procent van de werkende Nederlanders vindt dat de werkgever bij ziekmelding mag vragen naar zijn of haar klachten. Dit in tegenstelling tot de wetgeving, die het de werkgever expliciet verbiedt om te vragen naar de klachten van de werknemer.
Lees verder »   Reageer »
6 juni 2018

Verleid talent met flexibele werkconstructies

Meer dan tweederde (70 procent) van de Nederlandse werknemers werkt wekelijks op een andere locatie dan het (hoofd)kantoor. Bijna de helft (44 procent) doet dit zelfs minstens de helft van de week. Het  gebruik van kantoorpanden moet grondig onder de loep moet worden genomen.
Lees verder »   Reageer »
30 mei 2018

Personeelstekort is geen issue als u werft buiten uw eigen land

De zorg, IT en techniek, het zijn voorbeelden van sectoren waarin het personeelstekort al een tijdje zichtbaar is, of waar dat zeer waarschijnlijk zal gaan ontstaan de komende jaren. Veel oudere medewerkers die uitstromen, onvoldoende jongeren die een studie in bepaalde branches afronden en het aantrekken van de economie de afgelopen jaren leveren allemaal een bijdrage aan het tekort.
Lees verder »   Reageer »
24 mei 2018

NBBU gaat toetsen op naleving gelijkheidsbeleid

Geen uitzendondernemingen meer die meegaan in discriminerende verzoeken. Dat is het doel van het vernieuwde gelijkheidsbeleid van de NBBU. Discriminatie is een breed maatschappelijk probleem dat ook op de arbeidsmarkt nog geregeld de kop opsteekt, onder meer in het contact tussen opdrachtgever en uitzendonderneming. Ontoelaatbaar, vindt de NBBU.
Lees verder »   Reageer »
11 mei 2018

Werkgevers moeten creatiever zijn in zoektocht naar IT-talent

Werkgevers moeten nog veel creatiever worden in hun zoektocht naar IT-talent door veel meer te zoeken buiten de gebaande paden. Het tekort aan IT-specialisten is nijpend en er zijn te weinig kandidaten om alle bestaande vacatures op te vullen.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 54
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken