Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
26 februari 2018

Organisatiecultuur ondersteunt welzijn medewerkers onvoldoende

De gezondheid en vitaliteit van medewerkers zijn de afgelopen jaren een steeds prominentere rol gaan spelen in het organisatiebeleid van bedrijven. Ondanks deze positieve ontwikkeling, blijkt dat de organisatiecultuur hier vaak onvoldoende op is ingericht.
Lees verder »   Reageer »
21 februari 2018

Hoe maakt u uw bedrijf geschikt voor mindervaliden?

In 2018 zullen steeds meer branches te maken krijgen met een probleem door de krapte op de arbeidsmarkt. Bent u als ondernemer werkzaam in bijvoorbeeld de bouw, zorg, ICT, detailhandel of horeca? Dan zult ook u steeds meer moeite hebben met het vinden van nieuw personeel.
Lees verder »   Reageer »
20 februari 2018

Cao-seizoen blijft rustig

De cao-onderhandelingen van 2018 verlopen tot dusver in een normaal tempo. In januari kwamen 22 akkoorden tot stand voor 120.000 werknemers. De gemiddelde contractloonstijging in de afgelopen maand bedroeg 2,01 procent, vrijwel gelijk aan dat van december (2,0 procent). In heel 2018 verlopen 367 cao’s voor 2,2 miljoen werknemers.
Lees verder »   Reageer »
16 februari 2018

Geliefde ontslaan is geen taboe voor veel ondernemers

Liefde en ondernemen gaan lang niet altijd onvoorwaardelijk samen; als het niet werkt, gaat de zaak vaak voor. Bij ruim een kwart (26 procent) van de ondernemers met een relatie helpt de geliefde mee in het bedrijf.
Lees verder »   Reageer »
30 januari 2018

Personeelssubsidie vaak onbenut door administratie en onbekendheid

Subsidies, premiekortingen en andere loonkostenvoordelen voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt worden door veel werkgevers niet benut. Bijna 40 procent van de werkgevers weet niet eens van het bestaan ervan.
Lees verder »   Reageer »
19 januari 2018

Ondernemingen roepen op tot actie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Economisch gaat het voor de wind. Veel records worden gebroken. In 2018 stijgt, volgens het CPB, het bbp, net als in het voorgaande jaar, met meer dan drie procent! Tal van Nederlanders profiteren van deze gunstige tijden.
Lees verder »   1 reactie »
19 januari 2018

200 miljoen extra voor opleiding werkenden

In 2017 hebben werkgevers 200 miljoen euro extra beschikbaar gesteld voor opleiding en ontwikkeling van werkenden. Het betreft geld dat via nieuwe persoonlijke keuzebudgetten (pkb) terecht komt bij ongeveer 400.000 werknemers die afgelopen jaar een nieuwe cao kregen.
Lees verder »   Reageer »
16 januari 2018

Werkgevers: ‘Met vakbonden werken aan draagvlak en vernieuwing cao’s’

Vernieuwing van arbeidsvoorwaarden en cao’s moet gebaseerd zijn op een zo breed mogelijk draagvlak onder werkenden. Zonder breed draagvlak is het niet mogelijk om doeltreffende antwoorden te geven op voortsnellende digitalisering, robotisering en internationalisering en om beleid te ontwikkelen om mensen gezonder langer te laten werken.
Lees verder »   Reageer »
8 januari 2018

Aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven verdrievoudigd

Stichting Werk&Mantelzorg heeft in 2017 aan 100 organisaties de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ uitgereikt. Een groei van 200 procent ten opzichte van voorgaande jaren. Het totale aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven en gemeenten in Nederland komt hiermee op 275.
Lees verder »   Reageer »
5 januari 2018

Kosten voor arbeid stijgen in 2018

De meeste organisaties betalen in 2018 meer werkgeverslasten. Na een lastendaling vorig jaar, betalen werkgevers dit jaar meer voor algemene bijdragen zoals de werkgeversbijdrage voor de Zorgverzekeringswet (ZVW), het Arbeidsongeschiktheidsfonds (AOF) en de algemene werkloosheidspremie (AWF).
Lees verder »   Reageer »
19 december 2017

Data Protection Officers: slechts 1,5 procent Nederlandse bedrijven is op zoek

Over vijf maanden is het zover: met ingang van de nieuwe Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) worden Europese overheden en een groot aantal bedrijven verplicht tot het aanstellen van een Data Protection Officer (DPO).
Lees verder »   Reageer »
18 december 2017

Werkgevers hebben mogelijk duizenden euro’s teveel Whk-premie betaald

Werkgevers hebben mogelijk jarenlang duizenden euro’s teveel betaald aan de gedifferentieerde premie Werkhervattingskas (Whk). Met die premie verzekeren zij hun werknemers onder meer tegen de financiële gevolgen van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid.
Lees verder »   Reageer »
15 december 2017

Steeds meer MKB-ondernemers gebruiken Google als HR-adviseur

Google is voor de meeste MKB-ondernemers de belangrijkste bron van informatie rond het arbeidsrecht. Zij beschikken meestal niet over een eigen HR-afdeling en willen zo besparen op dure advocaatkosten.
Lees verder »   Reageer »
12 december 2017

Tekort technici is acute bedreiging voor groei

De werkgevers in de techniek maken zich grote zorgen over het tekort aan goed opgeleide technici. Het toenemende gebrek aan timmerlieden, metselaars, installatiemonteurs, programmeurs en andere technische vakmensen vormt een bedreiging voor de groei van bouw en technologische industrie.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 52
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken