Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
30 april 2018

Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten

Hybride werknemers zijn werknemers die zowel zelfstandig ondernemer zijn, als in loondienst werken. Veel ZZP’ers hebben behoefte aan meer financiële zekerheid en gaan daarom parttime in loondienst werken, terwijl ze hun eigen onderneming ook nog draaiend houden.
Lees verder »   Reageer »
13 april 2018

Flex onevenredig duur onder wetsvoorstel Koolmees

Het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans van minister Koolmees is een aanval op flexibele arbeid. De plannen wijken dusdanig af van het regeerakkoord dat uitzenden en payroll geraakt worden en onevenredig duur worden, terwijl de arbeidsmarkt krampachtig in het keurslijf van het vaste dienstverband wordt geperst, ook al past dat niet meer bij deze tijd. Dat stelt de NBBU.
Lees verder »   1 reactie »
12 april 2018

Werkgevers ‘daten’ er flink op los met arbeidsgehandicapten

Na een aarzelende start lijkt het erop dat werkgevers steeds makkelijker de weg vinden om mensen met een arbeidshandicap een duwtje te geven op de arbeidsmarkt. Op  maakerwerkvan.nu kunnen werklozen met een arbeidshandicap kenbaar maken wat voor werk ze willen, en waar.
Lees verder »   Reageer »
9 april 2018

Stijging loonafspraken zet door

In maart zijn met een gemiddelde van 2,68 procent de hoogste loonafspraken gemaakt sinds het dieptepunt van de kredietcrisis, begin 2009. Met dit maandgemiddelde wordt ook de trend van oplopende cao-afspraken voortgezet.
Lees verder »   Reageer »
6 april 2018

Werkgever verwacht groei personeelsbestand door automatisering

26 procent van de Nederlandse werkgevers verwacht een toename van het huidige personeelsbestand als gevolg van automatisering. Dit blijkt uit The Skills Revolution 2.0, een wereldwijd onderzoek van ManpowerGroup onder 19.718 werkgevers.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2018

Werknemers voelen zich te verantwoordelijk om zich ziek te melden

Tien procent van de werkgevers in de grootzakelijke markt ziet het verzuim van medewerkers als falen. Voor de werkgevers in het mkb is dit percentage lager, zes procent. Van de Nederlandse werknemers zegt vijftien procent dat ziek zijn wordt afgekeurd door hun werkgever.
Lees verder »   Reageer »
23 maart 2018

Werkgevers hebben geen behoefte aan het nieuwe instrument loondispensatie

Ruim 70 procent van de werkgevers zegt geen behoefte te hebben aan het nieuwe instrument loondispensatie. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Cedris.
Lees verder »   Reageer »
16 maart 2018

Werkgevers bang voor hoogbegaafde werknemer

Het bedrijfsleven slaagt er niet in zijn hoogbegaafden personeelsleden blijvend te boeien en te binden, met verstrekkende gevolgen, tot burn-outs aan toe. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van Patricia van Casteren, psychologe bij Ascender.
Lees verder »   1 reactie »
16 maart 2018

Werkgelegenheidsverwachting terug op niveau van voor de crisis

Voor het eerst sinds 2008 is de werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers terug op het niveau van voor de crisis. Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q2), uitgevoerd onder 58.000 werkgevers waarvan 750 uit Nederland.
Lees verder »   Reageer »
15 maart 2018

De loodgieter is steeds vaker een meisje

Steeds meer meisjes kiezen voor een opleiding in de installatietechniek. Er zijn al zo’n 500 meisjes actief als loodgieter en dat aantal neemt snel toe. Onderzoek van installateurskoepel UNETO-VNI laat zien dat meisjes tijdens hun technische opleiding steeds vaker kiezen voor het loodgietersvak.
Lees verder »   Reageer »
14 maart 2018

Vijf tips om video efficiënt te gebruiken in het recruitmentproces

Nu de arbeidsmarkt alsmaar krapper wordt moeten werkgevers alle zeilen bijzetten om goed personeel te vinden én te houden. Om de juiste kandidaten te bereiken moeten werkgevers ook steeds creatiever worden in het recruitmentproces.
Lees verder »   Reageer »
12 maart 2018

Nederlandse arbeidsproductiviteit ver boven Europees gemiddelde

In de afgelopen vijftien jaar is de arbeidsproductiviteit in Nederland toegenomen, vooral doordat werknemers beter opgeleid waren of meer ervaring kregen. In de laatste jaren is de arbeidsproductiviteit volgens ABN AMRO echter vertraagd.
Lees verder »   Reageer »
9 maart 2018

Banengroei in het MKB blijft economische groei overstijgen

De stijging in werkgelegenheid in het Nederlandse MKB blijft aanhouden. In het vierde kwartaal van 2017 is een groei in werkgelegenheid van 3,8 procent waargenomen ten opzichte van het voorafgaande jaar. Alle provincies laten groei zien, waarbij met name Flevoland een uitschieter is.
Lees verder »   Reageer »
2 maart 2018

Hoog medewerkersverloop? Investeer in onboarding en offboarding

Hoe carrières van mensen verlopen, is de afgelopen decennia sterk veranderd. Waar eerder werkenden veelal maar een paar werkgevers (of zelfs slechts een enkele) hadden gedurende hun loopbaan, is het nu veel normaler geworden iedere twee jaar van werkgever te wisselen.
Lees verder »   Reageer »
7  8  9  10   ... 52
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken