Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
27 december 2010

Garages scoren slecht op veiligheid

Garagemonteurs lopen dagelijks risico's bij hun werkzaamheden. Dat concludeert de Arbeidsinspectie in het rapport 'Garages in Beeld' waarvoor ruim 1.000 garages gecontroleerd werden. Bij maar liefst 80 procent van de onderzochte garages was de situatie onveilig.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2010

Wie de gast heeft, heeft de toekomst

Afgelopen week tekenden Tempo-Team en Koninlijke Horeca Nederland het sponsorcontract voor de Horecava 2011. ‘Wie de gast heeft, heeft de toekomst’ en ‘Blijf Bezig’ zijn de uitingen van deze twee partijen. Beide hebben drie belangrijke gemeenschappelijke kenmerken: focus op verandering, kwaliteit en toekomstgericht.
Lees verder »   Reageer »
23 december 2010

Kerstborrel eindigt in politiecel

Een 28-jarige medewerker van een bedrijf in Oss werd vannacht aangehouden voor huisvredebreuk omdat hij weigerde te vertrekken na een schijnbaar erg geslaagde kerstborrel.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2010

Mbo'ers steeds positiever over hun leerbedrijf

Jongeren in het mbo zijn positief over hun leerbedrijf en leerplaats. Studenten zijn vooral tevreden over de begeleiding van het leerbedrijf en over wat wordt geleerd op de leerplaats.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2010

Traditioneel kerstpakket stijgt in populariteit

Het traditionele kerstpakket is in populariteit gestegen ten opzichte van 2009. Bijna een derde (32 procent) van de Nederlandse werknemers geeft aan het liefst een traditioneel kerstpakket te ontvangen als kerstgeschenk.
Lees verder »   Reageer »
17 december 2010

Glijmiddel en vibrator in kerstpakket

De werknemers van Polyvision in Noordwolde kregen dit jaar wel een erg apart kerstcadeau van hun baas. Vrouwelijke werknemers troffen in hun kerstpakket een vibrator aan, de mannen een tube glijmiddel.
Lees verder »   1 reactie »
17 december 2010

Werkgever moet gratis fruit aanbieden

Bijna de helft (46 procent) van werkend Nederland vindt dat de werkgever gratis fruit op het werk moet aanbieden. Dat blijkt uit onderzoek van Eurest onder 637 werknemers.
Lees verder »   1 reactie »
16 december 2010

Werknemer wordt mede-ondernemer

Het arbeidsvoorwaardenbeleid moet het komende en de daaropvolgende jaren gaan over participatie, productiviteit en vitaliteit. Dit stelt werkgeversvereniging AWVN bij de presentatie van de Arbeidsvoorwaardennota 2011, ‘Een stille revolutie’.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2010

Diefstal door personeel steeds groter probleem

Diefstal, inbraak, cybercrime en andere delicten vormen een groot probleem voor ondernemend Nederland. Maar liefst driekwart van de ruim 1.300 ondervraagde bedrijven heeft het afgelopen jaar te maken gehad met één of meerdere delicten.
Lees verder »   Reageer »
8 december 2010

FNV: verplicht werkgevers arbeidsgehandicapten in dienst te nemen

Het Kabinet wil 120 miljoen euro bezuinigen op de sociale werkvoorziening en mensen met een arbeidshandicap zoveel mogelijk bij een reguliere werkgever aan de slag laten gaan.
Lees verder »   Reageer »
7 december 2010

Werkgevers willen geen wettelijke regeling flexibel werken

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn tegen een wettelijke regeling die werknemers het recht geeft op flexibele, wisselende werktijden en op thuiswerken. Zij vinden afspraken over werktijden maken geen functie van de overheid.
Lees verder »   Reageer »
1 december 2010

Kerstcadeau wordt steeds persoonlijker

Ook dit jaar is merkbaar dat kerstcadeaus voor het personeel steeds later worden besteld. Dit merkt Pluimen. Opvallend is dat deze trend zich niet alleen voor doet bij de multinationals maar ook doorzet bij het MKB.
Lees verder »   Reageer »
19 november 2010

Werkgevers ontmoedigen gebruik winterbanden

De Vereniging Auto van de Zaak is hoogst verbaasd over de houding van werkgevers als het gaat om het monteren van winterbanden. 52 procent van de berijders van een auto van de zaak ervaart tegenwerking als zij, vooral uit veiligheidsoverwegingen, winterbanden wensen te monteren.
Lees verder »   Reageer »
18 november 2010

Competentiemanagement: goed voor de zaak

Vanuit het idee dat een organisatie goede werknemers moet koesteren, heeft het competentiemanagement een hoge vlucht genomen. In de praktijk blijkt echter vooral het belang van de organisatie gediend te worden.
Lees verder »   Reageer »
52  53   ... 54
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken