Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
17 augustus 2018

Oplopend personeelstekort bij bedrijven

Ondernemers in het niet-financiële bedrijfsleven ondervinden in toenemende mate belemmeringen als gevolg van een tekort aan arbeidskrachten. Aan het begin van het derde kwartaal van dit jaar werd 25 procent van de ondernemers hierdoor belemmerd bij hun bedrijfsactiviteiten, in de bouwsector meldde 39 procent van de ondernemers personeelstekorten.
Lees verder »   1 reactie »
15 augustus 2018

Kerstpakketten: Tradities en trends

Hoewel het nog hoogzomer is, wordt het zo langzamerhand weer tijd voor bedrijven om kerstpakketten te gaan samenstellen voor klanten, medewerkers en andere stakeholders. Ieder jaar met Kerstmis krijgt bijna iedereen in Nederland een kerstpakket.
Lees verder »   Reageer »
9 augustus 2018

Ontslag met wederzijds goedvinden: dit moet u weten

Ondernemers starten vaak als zzp’er. Maar als uw onderneming groeit en er meer werk komt, kan het nodig zijn mensen aan te nemen om goed en snel te kunnen blijven werken. Als u mensen in dienst gaat nemen zijn er een hoop dingen waar u aan moet denken.
Lees verder »   Reageer »
27 juli 2018

Waarom ook het MKB een gelijke en diverse workforce moet creëren

Diversiteit is een ‘hot topic’ voor alle organisaties. Het realiseren van diversiteit op de werkvloer blijft echter een uitdaging, voor zowel grote als kleinere organisaties. Terwijl diversiteit een universeel begrip is en niet gebonden aan bedrijfsgrootte, aldus Anouska Post, regional vice president sales NGO bij Salesforce.
Lees verder »   Reageer »
26 juli 2018

Vijf adviezen om last-minute vakantiekrachten te werven

Bent u overdonderd door het prachtige weer deze zomer en heeft u handen tekort door de drukte in uw bedrijf of was u gewoon nog niet toegekomen aan de vakantieplanning? Wees gerust, de meeste jongeren gaan nu pas actief op zoek naar vakantiewerk.
Lees verder »   1 reactie »
23 juli 2018

'Bedrijfsleven niet in staat jong talent te binden'

Volgens 40 procent van de bestuurders zijn bedrijven onvoldoende in staat om jong talent te binden en te behouden. Samen met de veranderende marktomstandigheden (45 procent) en de veroudering van het personeelsbestand (41 procent), vormt dit volgens bestuurders de grootste bedreiging ten aanzien van het personeelsbeleid.
Lees verder »   1 reactie »
23 juli 2018

Blended workforce vraagt nieuwe leiderschapskwaliteiten

Een blended workforce zorgt voor een nieuwe teamdynamiek. Professionals zien zowel voor- als nadelen aan deze werkwijze. Het grootste voordeel is de flexibiliteit (71 procent), daar tegenover staat de onderlinge concurrentiestrijd die een blended workforce met zich mee kan brengen (62 procent).
Lees verder »   Reageer »
11 juli 2018

Ontwikkeling medewerkers grootste personele uitdaging voor mkb-werkgevers

De arbeidsmarkt is krap en veel organisaties hebben moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel. Toch blijken aantrekkelijk werkgeverschap en de ontwikkeling van werknemers grotere personele uitdagingen dan werving.
Lees verder »   Reageer »
6 juli 2018

Kwart Nederlandse bedrijven heeft moeite met vinden juiste talent

24 procent van de Nederlandse werkgevers heeft moeite geschikte kandidaten te vinden voor zijn openstaande vacatures, een stijging van zeven procent ten opzichte van 2016. Dit blijkt uit het Talent Shortage Survey 2018 van ManpowerGroup.
Lees verder »   Reageer »
22 juni 2018

Tools, cultuur & flow: tips om het potentieel van kleine bedrijven te benutten

Ondanks de aantrekkende economie staan kleine bedrijven onder druk. Het gaat om uitdagingen als scherpe concurrentie, verwachtingen van klanten, digitalisering en regelgevingsdruk. Om te groeien en competitiever te zijn is het volgens Marcel van den Gender van Dropbox voor deze bedrijven essentieel om de productiecapaciteit en creativiteit van hun werknemers te bevorderen.
Lees verder »   Reageer »
21 juni 2018

Organisaties onvoldoende voorbereid op gevolgen robotisering

Technologische ontwikkelingen, zoals automatisering en robotisering, hebben verstrekkende gevolgen voor werkprocessen en de arbeidsmarkt. Functies verdwijnen, nieuwe functies verschijnen en personeel heeft andere vaardigheden nodig.
Lees verder »   Reageer »
20 juni 2018

Flexmarkt Omzetranglijst 2018 toont forse groei flexbedrijven

De flexbranche maakt een forse groei door en het gaat de flexondernemers voor de wind. Niet alleen de kleinere uitzendbureaus groeien snel, ook de grotere spelers in markt (top  vijf-vijftien) boekten vorig jaar forse omzetgroei. Het gat met de ‘Grote Vier’ onder leiding van Randstad wordt dan ook steeds kleiner.
Lees verder »   Reageer »
15 juni 2018

Meer dan helft Nederlanders steelt van baas

55 procent van de werkende Nederlanders heeft weleens iets van werk meegenomen voor privégebruik. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, onder 1.083 werkende Nederlanders. Opvallend genoeg zijn vijftigers het meest geneigd iets van te werkplek te ontvreemden (zes op tien). 
Lees verder »   Reageer »
13 juni 2018

Werkgelegenheidsverwachting daalt ondanks hoogconjunctuur

De werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers is in het derde kwartaal van 2018 met vier procentpunten gezakt ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q3), uitgevoerd onder 59.000 werkgevers waarvan 750 uit Nederland.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 52
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken