Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
15 juni 2018

Meer dan helft Nederlanders steelt van baas

55 procent van de werkende Nederlanders heeft weleens iets van werk meegenomen voor privégebruik. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl, onder 1.083 werkende Nederlanders. Opvallend genoeg zijn vijftigers het meest geneigd iets van te werkplek te ontvreemden (zes op tien). 
Lees verder »   Reageer »
13 juni 2018

Werkgelegenheidsverwachting daalt ondanks hoogconjunctuur

De werkgelegenheidsverwachting onder Nederlandse werkgevers is in het derde kwartaal van 2018 met vier procentpunten gezakt ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q3), uitgevoerd onder 59.000 werkgevers waarvan 750 uit Nederland.
Lees verder »   Reageer »
11 juni 2018

Klantcontactsector kan veel winnen met slimme recruitment

De behoefte aan klantcontactmedewerkers neemt alsmaar verder toe. Voor bedrijven die succesvol willen zijn in werving, selectie, aanname en behoud van nieuwe klantcontactmedewerkers, liggen er uitgelezen kansen om te investeren in slimme recruitmentmethoden.
Lees verder »   Reageer »
7 juni 2018

Werknemers in tegenstelling tot wet open over medische gegevens

Bijna 80 procent van de werkende Nederlanders vindt dat de werkgever bij ziekmelding mag vragen naar zijn of haar klachten. Dit in tegenstelling tot de wetgeving, die het de werkgever expliciet verbiedt om te vragen naar de klachten van de werknemer.
Lees verder »   Reageer »
6 juni 2018

Verleid talent met flexibele werkconstructies

Meer dan tweederde (70 procent) van de Nederlandse werknemers werkt wekelijks op een andere locatie dan het (hoofd)kantoor. Bijna de helft (44 procent) doet dit zelfs minstens de helft van de week. Het  gebruik van kantoorpanden moet grondig onder de loep moet worden genomen.
Lees verder »   Reageer »
30 mei 2018

Personeelstekort is geen issue als u werft buiten uw eigen land

De zorg, IT en techniek, het zijn voorbeelden van sectoren waarin het personeelstekort al een tijdje zichtbaar is, of waar dat zeer waarschijnlijk zal gaan ontstaan de komende jaren. Veel oudere medewerkers die uitstromen, onvoldoende jongeren die een studie in bepaalde branches afronden en het aantrekken van de economie de afgelopen jaren leveren allemaal een bijdrage aan het tekort.
Lees verder »   Reageer »
24 mei 2018

NBBU gaat toetsen op naleving gelijkheidsbeleid

Geen uitzendondernemingen meer die meegaan in discriminerende verzoeken. Dat is het doel van het vernieuwde gelijkheidsbeleid van de NBBU. Discriminatie is een breed maatschappelijk probleem dat ook op de arbeidsmarkt nog geregeld de kop opsteekt, onder meer in het contact tussen opdrachtgever en uitzendonderneming. Ontoelaatbaar, vindt de NBBU.
Lees verder »   Reageer »
11 mei 2018

Werkgevers moeten creatiever zijn in zoektocht naar IT-talent

Werkgevers moeten nog veel creatiever worden in hun zoektocht naar IT-talent door veel meer te zoeken buiten de gebaande paden. Het tekort aan IT-specialisten is nijpend en er zijn te weinig kandidaten om alle bestaande vacatures op te vullen.
Lees verder »   Reageer »
1 mei 2018

Nederlandse werkgevers voorlopers op het gebied van duurzame inzetbaarheid

Nederlandse werkgevers zetten zich internationaal bezien het meest in voor de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Als enigen van alle werkgevers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) scharen zij deze kwestie bij hun drie grootste uitdagingen ten aanzien van hun gezondheidsbeleid.
Lees verder »   Reageer »
30 april 2018

Hybride ZZP’ers zijn waardevolle arbeidskrachten

Hybride werknemers zijn werknemers die zowel zelfstandig ondernemer zijn, als in loondienst werken. Veel ZZP’ers hebben behoefte aan meer financiële zekerheid en gaan daarom parttime in loondienst werken, terwijl ze hun eigen onderneming ook nog draaiend houden.
Lees verder »   Reageer »
13 april 2018

Flex onevenredig duur onder wetsvoorstel Koolmees

Het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in Balans van minister Koolmees is een aanval op flexibele arbeid. De plannen wijken dusdanig af van het regeerakkoord dat uitzenden en payroll geraakt worden en onevenredig duur worden, terwijl de arbeidsmarkt krampachtig in het keurslijf van het vaste dienstverband wordt geperst, ook al past dat niet meer bij deze tijd. Dat stelt de NBBU.
Lees verder »   1 reactie »
12 april 2018

Werkgevers ‘daten’ er flink op los met arbeidsgehandicapten

Na een aarzelende start lijkt het erop dat werkgevers steeds makkelijker de weg vinden om mensen met een arbeidshandicap een duwtje te geven op de arbeidsmarkt. Op  maakerwerkvan.nu kunnen werklozen met een arbeidshandicap kenbaar maken wat voor werk ze willen, en waar.
Lees verder »   Reageer »
9 april 2018

Stijging loonafspraken zet door

In maart zijn met een gemiddelde van 2,68 procent de hoogste loonafspraken gemaakt sinds het dieptepunt van de kredietcrisis, begin 2009. Met dit maandgemiddelde wordt ook de trend van oplopende cao-afspraken voortgezet.
Lees verder »   Reageer »
6 april 2018

Werkgever verwacht groei personeelsbestand door automatisering

26 procent van de Nederlandse werkgevers verwacht een toename van het huidige personeelsbestand als gevolg van automatisering. Dit blijkt uit The Skills Revolution 2.0, een wereldwijd onderzoek van ManpowerGroup onder 19.718 werkgevers.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 51
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken