Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Personeel
20 september 2018

Verandering van locatie doet eten

In de strijd om personeel wordt het belang van een goede locatie nog vaak over het hoofd gezien. Terwijl de juiste locatie en het daarbij opzoeken van mede-creatievelingen een grote aantrekkingskracht kan uitoefenen op (creatief) talent.
Lees verder »   Reageer »
4 september 2018

Kennen uw medewerkers de ‘WHY’ van uw bedrijf?

Betrokken medewerkers dragen bij aan een positief werkklimaat. Daarvoor is het belangrijk dat zij het doel van hun organisatie kennen. En het gevoel hebben hieraan bij te dragen. Toch weet slechts een kwart van de medewerkers wat deze ‘WHY’ is.
Lees verder »   1 reactie »
28 augustus 2018

Onderscheid u met een goed scholingsbeleid

32 procent van de medewerkers heeft de laatste drie jaar geen enkele opleiding gevolgd. Dit terwijl 89 procent van de medewerkers het belangrijk vindt om zichzelf te ontwikkelen middels opleidingen. Dat blijkt uit onderzoek van Edubookers.
Lees verder »   Reageer »
17 augustus 2018

Oplopend personeelstekort bij bedrijven

Ondernemers in het niet-financiële bedrijfsleven ondervinden in toenemende mate belemmeringen als gevolg van een tekort aan arbeidskrachten. Aan het begin van het derde kwartaal van dit jaar werd 25 procent van de ondernemers hierdoor belemmerd bij hun bedrijfsactiviteiten, in de bouwsector meldde 39 procent van de ondernemers personeelstekorten.
Lees verder »   1 reactie »
15 augustus 2018

Kerstpakketten: Tradities en trends

Hoewel het nog hoogzomer is, wordt het zo langzamerhand weer tijd voor bedrijven om kerstpakketten te gaan samenstellen voor klanten, medewerkers en andere stakeholders. Ieder jaar met Kerstmis krijgt bijna iedereen in Nederland een kerstpakket.
Lees verder »   Reageer »
9 augustus 2018

Ontslag met wederzijds goedvinden: dit moet u weten

Ondernemers starten vaak als zzp’er. Maar als uw onderneming groeit en er meer werk komt, kan het nodig zijn mensen aan te nemen om goed en snel te kunnen blijven werken. Als u mensen in dienst gaat nemen zijn er een hoop dingen waar u aan moet denken.
Lees verder »   Reageer »
27 juli 2018

Waarom ook het MKB een gelijke en diverse workforce moet creëren

Diversiteit is een ‘hot topic’ voor alle organisaties. Het realiseren van diversiteit op de werkvloer blijft echter een uitdaging, voor zowel grote als kleinere organisaties. Terwijl diversiteit een universeel begrip is en niet gebonden aan bedrijfsgrootte, aldus Anouska Post, regional vice president sales NGO bij Salesforce.
Lees verder »   Reageer »
26 juli 2018

Vijf adviezen om last-minute vakantiekrachten te werven

Bent u overdonderd door het prachtige weer deze zomer en heeft u handen tekort door de drukte in uw bedrijf of was u gewoon nog niet toegekomen aan de vakantieplanning? Wees gerust, de meeste jongeren gaan nu pas actief op zoek naar vakantiewerk.
Lees verder »   1 reactie »
23 juli 2018

'Bedrijfsleven niet in staat jong talent te binden'

Volgens 40 procent van de bestuurders zijn bedrijven onvoldoende in staat om jong talent te binden en te behouden. Samen met de veranderende marktomstandigheden (45 procent) en de veroudering van het personeelsbestand (41 procent), vormt dit volgens bestuurders de grootste bedreiging ten aanzien van het personeelsbeleid.
Lees verder »   1 reactie »
23 juli 2018

Blended workforce vraagt nieuwe leiderschapskwaliteiten

Een blended workforce zorgt voor een nieuwe teamdynamiek. Professionals zien zowel voor- als nadelen aan deze werkwijze. Het grootste voordeel is de flexibiliteit (71 procent), daar tegenover staat de onderlinge concurrentiestrijd die een blended workforce met zich mee kan brengen (62 procent).
Lees verder »   Reageer »
11 juli 2018

Ontwikkeling medewerkers grootste personele uitdaging voor mkb-werkgevers

De arbeidsmarkt is krap en veel organisaties hebben moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel. Toch blijken aantrekkelijk werkgeverschap en de ontwikkeling van werknemers grotere personele uitdagingen dan werving.
Lees verder »   Reageer »
6 juli 2018

Kwart Nederlandse bedrijven heeft moeite met vinden juiste talent

24 procent van de Nederlandse werkgevers heeft moeite geschikte kandidaten te vinden voor zijn openstaande vacatures, een stijging van zeven procent ten opzichte van 2016. Dit blijkt uit het Talent Shortage Survey 2018 van ManpowerGroup.
Lees verder »   Reageer »
22 juni 2018

Tools, cultuur & flow: tips om het potentieel van kleine bedrijven te benutten

Ondanks de aantrekkende economie staan kleine bedrijven onder druk. Het gaat om uitdagingen als scherpe concurrentie, verwachtingen van klanten, digitalisering en regelgevingsdruk. Om te groeien en competitiever te zijn is het volgens Marcel van den Gender van Dropbox voor deze bedrijven essentieel om de productiecapaciteit en creativiteit van hun werknemers te bevorderen.
Lees verder »   Reageer »
21 juni 2018

Organisaties onvoldoende voorbereid op gevolgen robotisering

Technologische ontwikkelingen, zoals automatisering en robotisering, hebben verstrekkende gevolgen voor werkprocessen en de arbeidsmarkt. Functies verdwijnen, nieuwe functies verschijnen en personeel heeft andere vaardigheden nodig.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 51
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken