Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
4 juni 2018

MKB-Nederland: kabinet moet extra investeren in digitalisering mkb

Wil het gros van het midden- en kleinbedrijf kunnen aansluiten bij de verder versnellende digitalisering van de economie, dan is meer ondersteuning nodig. Van de 150 miljoen euro die het kabinet de komende jaren extra uittrekt voor innovatie, zou daarom minstens 50 miljoen euro specifiek moeten worden ingezet voor het mkb.
Lees verder »   Reageer »
24 mei 2018

Vijf acties die u kunt ondernemen om AVG-compliant te worden

Vanaf 25 mei 2018 worden bedrijven officieel gecontroleerd of ze voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). De AVG is een verzameling regels die strengere bescherming van data voorschrijft voor inwoners en bedrijven binnen de Europese Unie (EU).
Lees verder »   Reageer »
18 mei 2018

DDoS-aanvallen worden niet groter, maar slimmer

Als het over DDoS-aanvallen gaat, wordt er veel gesproken over grote en complexe aanvallen. Maar in 2017 zijn DDoS-aanvallen juist minder groot geworden. Dat constateert de Stichting Nederlandse Beheersorganisatie Internet Providers in het DDoS data rapport 2017. 
Lees verder »   1 reactie »
17 mei 2018

Nederlander is liever lui dan veilig

Stiekem meekijken op de mobiele telefoon, laptop of tablet van een ander? We zijn er allemaal wel eens schuldig aan. Bijna de helft (41 procent) van de Nederlanders geeft toe soms nét iets te nieuwsgierig te zijn. Dat concludeert Fellowes na onderzoek onder 526 Nederlanders.
Lees verder »   Reageer »
9 mei 2018

Digitale veiligheid – preventie of tegenaanval?

Tijdens de security Summit van iSense ICT professionals (12 april 2018) gaven verschillende cyber experts inzicht in hun werkzaamheden en de huidige status van bedrijven. Wat blijkt, veel ondernemingen proberen een fort te bouwen. Dat terwijl een hacker vaak alle tijd heeft en eens een toegang zal vinden.
Lees verder »   Reageer »
25 april 2018

Ontdek de kracht van SSL-certificaten

Alle bedrijven met een online focus hebben een verantwoordelijkheid tegenover klanten om hun informatie veilig te houden. Vooral in de e-commerce omgeving, waar data per definitie digitaal is en eenvoudig wordt uitgewisseld, is dit een punt van aandacht.
Lees verder »   Reageer »
23 april 2018

Aantal bedrijven dat geen back-up maakt blijft hoog

Uit onderzoek van Ontrack onder 350 klanten blijkt dat veel mensen nog steeds geen back-up maken. Maar liefst één derde van de deelnemers gaf aan dat ze geen back-up hadden op het moment dat data verloren gingen.
Lees verder »   1 reactie »
20 april 2018

40 procent van de zzp’ers matig tot slecht online beveiligd

Zelfstandig professionals (zp’ers) - hoogopgeleide zzp’ers in de zakelijke dienstverlening - vinden dat zij goed beveiligd zijn tegen online gevaren. Desondanks blijkt uit onderzoek van marktmonitor ZP Facts dat vier op de tien zp’ers matig tot slecht beveiligd is.
Lees verder »   Reageer »
16 april 2018

Bedrijfsleven mist kansen op het gebied van digitalisering

Nederlandse bedrijven maken nog te weinig gebruik van nieuwe technologie en lopen daardoor klanten en omzet mis. Bijna driekwart van de ondernemingen in ons land is minder dan twee jaar geleden pas begonnen met het overstappen naar nieuwe technologieën.
Lees verder »   Reageer »
13 april 2018

Nederlands bedrijfsleven ziet zichzelf als digitale beginner

De Nederlandse industrie is minder optimistisch over de te verwachte omzetgroei en de efficiencywinst die te halen is uit de investeringen in digitale technologieën, dan bedrijven wereldwijd.
Lees verder »   Reageer »
9 april 2018

Bedrijven hebben onvoldoende kennis voor toepassing blockchain

Nederlandse bedrijven willen graag starten met blockchain maar weten niet hoe en waar te beginnen, zo blijkt uit onderzoek Avanade. Een ruime meerderheid (60,2 procent) geeft zichzelf een onvoldoende voor de eigen kennis van blockchain en weet nog niet welke toepassingsmogelijkheden er zijn.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2018

Mkb-bedrijven niet bestand tegen digitale kraak

Meer dan zes van de tien mkb-bedrijven in Nederland hebben de digitale huishouding niet op orde. Dat blijkt uit een steekproef van CyberBorg.
Lees verder »   1 reactie »
29 maart 2018

Een derde van de ondernemers bouwt geen bedrijfswebsite vanwege gebrek aan technische kennis

Meer dan een derde van de zzp’ers en mkb-bedrijven in Nederland (37 procent) die nog geen bedrijfswebsite heeft, denkt dat ze hiervoor te weinig technische kennis hebben.
Lees verder »   2 reacties »
21 maart 2018

Nederland derde op wereldranglijst digitalisering

Na twee grootmachten als de VS en Duitsland staat Nederland derde op de onlangs verschenen Euler Hermes Digitalization Index (EDI). Ons land verdrong Zwitserland naar de vierde plaats. In totaal zijn 116 landen onderzocht.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 38
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken