Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
25 juli 2018

Helft smartphone-gebruikers vreest digitale pottenkijkers

Veel gebruikers van mobiele apps maken zich zorgen over wat apps allemaal registreren: waar ze zich bevinden, wat ze doen, welke data ze met wie delen. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab. Experts van het cybersecuritybedrijf wijzen erop dat deze zorgen door een paar eenvoudige beveiligingsmaatregelen zijn weg te nemen.
Lees verder »   Reageer »
25 juli 2018

Zzp’ers zien gouden kansen in nieuwe technologieën

Werk zoals wij dat kennen staat op het punt ingrijpend te veranderen. Banen dreigen te verdwijnen door toedoen van opkomende technologieën als blockchain en robotica. Moeten werkenden zich zorgen maken?
Lees verder »   1 reactie »
19 juli 2018

Actieplan digitale connectiviteit goede stap voorwaarts maar mist balans

Vorige week publiceerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het actieplan digitale connectiviteit. Het plan geeft blijk van een gezonde ambitie met het streven om iedereen in Nederland snel internet te bieden in 2023.
Lees verder »   Reageer »
17 juli 2018

Vijf manieren waarop organisaties hun security kunnen versterken.

Door een toename van het aantal ransomware- en DDoS-aanvallen is het gemiddelde aantal doelgerichte cyberaanvallen per organisatie dit jaar meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar (223 in januari 2018 versus 106 in januari 2017).
Lees verder »   Reageer »
13 juli 2018

Bedrijven verzamelen meer data dan ze beveiligen

Slechts de helft van de organisaties (46 procent) in de Benelux weet waar al hun gevoelige gegevens zijn opgeslagen. Wanneer de opslaglocatie van gevoelige gegevens onbekend is, wordt het een uitdaging de gegevens te beveiligen.
Lees verder »   Reageer »
11 juli 2018

AVG speelt cybercriminelen in de kaart

De intrede van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zal naar verwachting leiden tot een verdere toename van cybercriminaliteit. Hiervoor waarschuwt verzekeraar AIG. De waarde van persoonsdata van bedrijven is door de AVG groter dan voorheen.
Lees verder »   Reageer »
10 juli 2018

Nederlander maakt het zakkenrollers makkelijk: helft mobieltjes heeft geen wachtwoord

Smartphones zijn een goede buit voor zakkenrollers: 50 procent van de Nederlanders beveiligt hun mobiele apparaat niet met een wachtwoord en slechts 21 procent gebruikt een antidiefstaloplossing.
Lees verder »   Reageer »
6 juli 2018

Klaar voor het kantoor van de toekomst met een gecentraliseerd IoT-platform

Het kantoor van de toekomst wordt niet langer alleen bepaald door hoe het eruitziet, maar ook door wat dit aan mogelijkheden te bieden heeft. Big data, Artificial Intelligence (AI) en het Internet of Things (IoT) spelen hierbij een grote rol.
Lees verder »   1 reactie »
3 juli 2018

'Laat de gehele doe-het-zelf sector groeien met correcte data’

Door nu in data te investeren, kunnen bedrijven in de toekomst succesvol groeien. Voor wie er nog niet in investeert, is het eerder vijf voor twaalf dan dat bedrijven aan groeien kunnen denken.
Lees verder »   Reageer »
2 juli 2018

Nederlander scoort magere voldoende bij datalek-check

Nederlanders blijken opvallend vaak de mist in te gaan bij het herkennen van een datalek. Deelnemers van de datalekcheck van Previder beantwoordden gemiddeld 62,3 procent van de vragen goed.
Lees verder »   Reageer »
21 juni 2018

Digitaliseringsagenda kabinet mist nog focus

Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL), de Dutch Startup Association (DSA) en de Fiber Carrier Association (FCA) reageren in een gezamenlijke brief naar de staatssecretaris van Economische Zaken op de digitaliseringsagenda van het kabinet-Rutte III.
Lees verder »   Reageer »
18 juni 2018

Digitalisering met blockchain maakt administratie kraamzorg efficiënter

In de kraamzorg valt naar verwachting een transparanter en efficiënter proces voor het registreren van kraamzorguren te realiseren door digitalisering met inzet van blockchaintechnologie. Dit blijkt uit de recent uitgevoerde praktijkproef blockchain in de kraamzorg door coöperatie VGZ en Zorginstituut Nederland.
Lees verder »   Reageer »
15 juni 2018

Bedrijfsleven onbekend met samenwerkingstechnologieën

Moderne AV-technologieën verliezen het van de traditionele audiovisuele systemen. Zo wordt bijvoorbeeld collaboration technologie maar mondjesmaat ingezet in het Nederlandse bedrijfsleven. De meer traditionele AV-mogelijkheden als vergaderruimtes met projectie en met display zijn daarentegen wél goed ingeburgerd.
Lees verder »   Reageer »
7 juni 2018

Limburgse werkgevers: digitalisering heeft forse impact op werkzaamheden

Limburgse werkgevers blijven investeren in de ontwikkeling van hun eigen medewerkers. Meer dan ooit is er aandacht voor de impact van digitalisering op de werkzaamheden. De digitale vaardigheden van werknemers in de niet-commerciële sector blijven echter achter bij de commerciële sector.
Lees verder »   Reageer »
7  8  9  10   ... 38
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken