Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
10 december 2018

Digitale inbraken zijn onvermijdelijk

Bestuurders verantwoordelijk voor IT-security bij grote organisaties luiden de noodklok. 86 procent van de zogeheten CISO’s geeft aan dat cyberinbraken onvermijdelijk zijn. Cybercriminelen met financiële belangen zijn hun grootste zorg.
Lees verder »   Reageer »
6 december 2018

Slechts vijf procent van de ondernemingen heeft moderne gegevensuitwisseling

Wipro Limited en Snowflake Computing publiceren het onderzoeksrapport ‘An Inflection Point for the Data-Driven Enterprise’. Het onderzoek werd uitgevoerd door Harvard Business Review Analytic Services. De studie laat belangrijke hiaten zien tussen wat bedrijven willen implementeren, en wat ze daadwerkelijk met moderne gegevensuitwisseling en geavanceerde analyse hebben bereikt.
Lees verder »   Reageer »
4 december 2018

Nieuwe regeling: continuïteit apps gegarandeerd bij faillissement softwarebedrijf

ACC ICT introduceert, in samenwerking met TimeTell, als eerste ICT-dienstverlener in Nederland een continuïteitsregeling waarbij online dienstverleners, DevOps teams en softwareontwikkelaars hun eindklanten na een faillissement kunnen blijven bedienen.
Lees verder »   Reageer »
30 november 2018

Mkb zorgeloos terwijl cybercriminelen toeslaan

De ICT-beheerder maakt zich meer zorgen over de digitale veiligheid van zijn mkb-klanten dan de ondernemer zelf, blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer. Ondanks het bewustzijn van de cyberrisico’s voor zijn bedrijf, denkt de mkb-ondernemer goed beschermd te zijn en maakt zich daarom nauwelijks zorgen.
Lees verder »   Reageer »
28 november 2018

DDoS-aanvallen: hoe stoppen we deze hardnekkige plaag?

Het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid worden al jaren om de haverklap getroffen door DDoS-aanvallen. Eind mei was het weer raak, dit keer bij Rabobank en ABN AMRO. Ondanks forse investeringen in security is deze dreiging groter dan ooit. Hoe komt dat toch?
Lees verder »   Reageer »
23 november 2018

DDoS-bescherming behoedt bedrijven voor substantiële schade

Zonder effectieve verdediging hadden DDoS-aanvallen het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse overheid vorig jaar mogelijk meer dan een miljard euro aan gederfde inkomsten gekost.
Lees verder »   Reageer »
15 november 2018

Hoeveelheid Android malware met 40 procent toegenomen

G DATA kondigt aan dat de hoeveelheid Android malware het derde kwartaal van 2018 met 40 procent is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De onderzoekers van G DATA SecurityLab registreerden maar liefst 3.2 miljoen nieuwe malware samples, dit staat gelijk aan 11.700 nieuwe malware samples per dag.
Lees verder »   Reageer »
12 november 2018

Datalekken breken carrières

Wanneer een bedrijf wordt getroffen door een datalek, kan de schade verder reiken dan alleen financiën, reputatie en privacy van klanten. Geschonden bedrijfsdata kunnen ook  ernstige gevolgen hebben voor de loopbaan van werknemers.
Lees verder »   Reageer »
8 november 2018

Bedrijven en wetenschap publiceren opzet voor nationale AI-strategie

Om te zorgen dat Nederland succesvol wordt in het toepassen van Artificial Intelligence (AI) publiceert het publiek-private samenwerkingsverband AINED een eerste opzet voor een Nederlandse AI-strategie.
Lees verder »   Reageer »
22 oktober 2018

Helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI onder 1271 Nederlanders van achttien jaar en ouder in loondienst. 
Lees verder »   Reageer »
17 oktober 2018

Bedrijfsleven gebaat bij hulp ethische hackers

De maatregelen die Nederlandse bedrijven nemen om zich te beschermen tegen cybercrime zijn ontoereikend. Volgens branchevereniging Cyberveilig Nederland kan het inzetten van ethische hackers een belangrijke oplossing zijn om zich beter te wapenen tegen de risico’s en voor het verbeteren van de informatiebeveiliging.
Lees verder »   Reageer »
17 oktober 2018

Bedrijven nog zoekend naar beveiliging tegen digitale fraude

Acht procent van de Nederlandse bedrijven is het afgelopen jaar slachtoffer geweest van digitale fraude. Maar liefst 62 procent hiervan is slachtoffer van phishing - via de mail of telefoon. Ransomware volgt daarna en is voor één op de vijf ondernemers de oorzaak.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2018

Kleine bedrijven meest geconfronteerd met phishing en acquisitiefraude

Internetcriminelen hebben in 2018 bij ruim de helft (52 procent) van de kleine bedrijven geprobeerd geld of gegevens buit te maken. Dit blijkt uit het Alert Online-onderzoek onder mkb’ers. Phishing en acquisitiefraude zijn hierbij de meest gebruikte methodes.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2018

De top vijf zakelijke smartphones

De wereld van de zakelijke smartphones evolueert snel. Heel snel. Dat is ook logisch: een smartphone is een echt werkinstrument geworden en staat tegenwoordig verbonden met de cloud, boekhoudsoftware en facturatiesoftware. Allerlei apps helpen het maximale uit het toestel te halen.
Lees verder »   Reageer »
7  8  9  10   ... 40
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken