Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
25 september 2018

Organisaties werken aan een ethisch gebruik artificial intelligence

Een nieuwe studie laat zien dat zakelijk leiders stappen ondernemen om artificial intelligence (AI) binnen hun organisaties op een verantwoordelijke manier te gebruiken. De meeste organisaties die zijn begonnen met AI – op dit moment 72 procent – bieden hun technologiespecialisten ethiektrainingen aan (70 procent) en hebben ethische commissies ingesteld (63 procent) om het gebruik van AI te evalueren. 
Lees verder »   Reageer »
21 september 2018

Big data onvoldoende op radar van Nederlands mkb

Meer dan zes op de tien Nederlandse mkb'ers vinden big data niet relevant voor het functioneren van het eigen bedrijf. Bij het kleinbedrijf - bedrijven met tien tot twintig werknemers - is dit maar liefst 75 procent en voor bedrijven met twintig tot 250 werknemers geldt dat grofweg de helft big data niet relevant vindt
Lees verder »   Reageer »
18 september 2018

Smart oplossingen steeds vaker toegepast in bedrijfsleven

Het automatisch inschakelen van het alarm als u de winkel sluit. Vanuit huis alvast de verwarming aanzetten van kantoor. Steeds meer bedrijven omarmen de mogelijkheden die dit soort smart oplossingen ze bieden. Die trend signaleert René van Meulenbroek, eigenaar van AMADO Domotica.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2018

Cybercriminelen verleggen focus naar diefstal inloggegevens

WatchGuard Technologies heeft de nieuwste editie van het Internet Security Report vrijgegeven. Dit onderzoeksrapport van het WatchGuard Threat Lab beschrijft het huidige dreigingslandschap voor het mkb en organisaties met meerdere vestigingen.
Lees verder »   Reageer »
12 september 2018

Sterke toename in cryptojacking, gaming malware en tech support scams

G DATA SecurityLab, het onderzoeksteam van G DATA, kondigt zijn half jaarlijkse malware analyse aan. Het afgelopen half jaar heeft G DATA SecurityLab in totaal 2.396.830 nieuwe malwaresamples geïdentificeerd. Dit zijn ongeveer 13.000 nieuwe malware samples per dag en negen samples per minuut.
Lees verder »   Reageer »
7 september 2018

MKB-bedrijven worstelen met cloudomgeving

Steeds meer bedrijven doen een beroep op clouddiensten. Voor meer flexibiliteit en gemak, maar ook kostenbesparing want de inzet van cloudsoftware is veelal goedkoper dan de aanschaf van dure softwarelicenties.
Lees verder »   Reageer »
30 augustus 2018

Werkgever stapt liefst direct uit WhatsApp groep met medewerkers

Met een vierde plek in het rijtje van meest gebruikte communicatiemiddelen op de werkvloer wint WhatsApp, na email, mobiele en vaste telefoon, terrein. Vooral millennials gebruiken de populaire app om contact te onderhouden met collega’s en zakelijke contacten.
Lees verder »   1 reactie »
29 augustus 2018

Inbreken bij interne bedrijfsnetwerken kinderlijk eenvoudig

In 86 procent van de geanalyseerde bedrijven zijn onderzoekers van Kaspersky Lab erin geslaagd de hoogste privileges in het interne netwerk te krijgen. Bijna driekwart (73 procent) van de geslaagde penetratietesten op bedrijfsnetwerken werden veroorzaakt door kwetsbare webapplicaties.
Lees verder »   Reageer »
21 augustus 2018

Tips voor lokale SEO

Door de ontwikkelingen op gebied van transport en mobiliteit lijkt de wereld steeds kleiner geworden te zijn. Mensen kopen niet meer alles in het dorp of de stad waar ze wonen, maar bestellen ‘gewoon’ producten bij een leverancier aan de andere kant van de wereld.
Lees verder »   1 reactie »
6 augustus 2018

Veel meer slachtoffers van kwaadaardige cryptominers

Het aantal wereldwijde internetgebruikers dat is geïnfecteerd met schadelijke cryptominingsoftware is in één jaar gestegen van 1,9 miljoen naar 2,7 miljoen. Statistieken over de afgelopen twee jaar tonen aan dat zogeheten miners steeds vaker hun pijlen richten op digitaal snelgroeiende regio’s zoals China en India.
Lees verder »   Reageer »
2 augustus 2018

Endpoints zijn de kwetsbaarste schakel in het Industrial Internet of Things

Binnen organisaties is sprake van tegenstrijdige en onrealistische interpretaties van de beveiliging van het Industrial Internet of Things (IIoT). Endpoints worden gezien als de kwetsbaarste schakel in de beveiliging, hoewel er verwarring bestaat over wat nu precies een endpoint is.
Lees verder »   Reageer »
25 juli 2018

Helft smartphone-gebruikers vreest digitale pottenkijkers

Veel gebruikers van mobiele apps maken zich zorgen over wat apps allemaal registreren: waar ze zich bevinden, wat ze doen, welke data ze met wie delen. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab. Experts van het cybersecuritybedrijf wijzen erop dat deze zorgen door een paar eenvoudige beveiligingsmaatregelen zijn weg te nemen.
Lees verder »   Reageer »
25 juli 2018

Zzp’ers zien gouden kansen in nieuwe technologieën

Werk zoals wij dat kennen staat op het punt ingrijpend te veranderen. Banen dreigen te verdwijnen door toedoen van opkomende technologieën als blockchain en robotica. Moeten werkenden zich zorgen maken?
Lees verder »   1 reactie »
19 juli 2018

Actieplan digitale connectiviteit goede stap voorwaarts maar mist balans

Vorige week publiceerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het actieplan digitale connectiviteit. Het plan geeft blijk van een gezonde ambitie met het streven om iedereen in Nederland snel internet te bieden in 2023.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 37
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken