Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
6 augustus 2018

Veel meer slachtoffers van kwaadaardige cryptominers

Het aantal wereldwijde internetgebruikers dat is geïnfecteerd met schadelijke cryptominingsoftware is in één jaar gestegen van 1,9 miljoen naar 2,7 miljoen. Statistieken over de afgelopen twee jaar tonen aan dat zogeheten miners steeds vaker hun pijlen richten op digitaal snelgroeiende regio’s zoals China en India.
Lees verder »   Reageer »
2 augustus 2018

Endpoints zijn de kwetsbaarste schakel in het Industrial Internet of Things

Binnen organisaties is sprake van tegenstrijdige en onrealistische interpretaties van de beveiliging van het Industrial Internet of Things (IIoT). Endpoints worden gezien als de kwetsbaarste schakel in de beveiliging, hoewel er verwarring bestaat over wat nu precies een endpoint is.
Lees verder »   Reageer »
25 juli 2018

Helft smartphone-gebruikers vreest digitale pottenkijkers

Veel gebruikers van mobiele apps maken zich zorgen over wat apps allemaal registreren: waar ze zich bevinden, wat ze doen, welke data ze met wie delen. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky Lab. Experts van het cybersecuritybedrijf wijzen erop dat deze zorgen door een paar eenvoudige beveiligingsmaatregelen zijn weg te nemen.
Lees verder »   Reageer »
25 juli 2018

Zzp’ers zien gouden kansen in nieuwe technologieën

Werk zoals wij dat kennen staat op het punt ingrijpend te veranderen. Banen dreigen te verdwijnen door toedoen van opkomende technologieën als blockchain en robotica. Moeten werkenden zich zorgen maken?
Lees verder »   1 reactie »
19 juli 2018

Actieplan digitale connectiviteit goede stap voorwaarts maar mist balans

Vorige week publiceerde het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het actieplan digitale connectiviteit. Het plan geeft blijk van een gezonde ambitie met het streven om iedereen in Nederland snel internet te bieden in 2023.
Lees verder »   Reageer »
17 juli 2018

Vijf manieren waarop organisaties hun security kunnen versterken.

Door een toename van het aantal ransomware- en DDoS-aanvallen is het gemiddelde aantal doelgerichte cyberaanvallen per organisatie dit jaar meer dan verdubbeld ten opzichte van vorig jaar (223 in januari 2018 versus 106 in januari 2017).
Lees verder »   Reageer »
13 juli 2018

Bedrijven verzamelen meer data dan ze beveiligen

Slechts de helft van de organisaties (46 procent) in de Benelux weet waar al hun gevoelige gegevens zijn opgeslagen. Wanneer de opslaglocatie van gevoelige gegevens onbekend is, wordt het een uitdaging de gegevens te beveiligen.
Lees verder »   Reageer »
11 juli 2018

AVG speelt cybercriminelen in de kaart

De intrede van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zal naar verwachting leiden tot een verdere toename van cybercriminaliteit. Hiervoor waarschuwt verzekeraar AIG. De waarde van persoonsdata van bedrijven is door de AVG groter dan voorheen.
Lees verder »   Reageer »
10 juli 2018

Nederlander maakt het zakkenrollers makkelijk: helft mobieltjes heeft geen wachtwoord

Smartphones zijn een goede buit voor zakkenrollers: 50 procent van de Nederlanders beveiligt hun mobiele apparaat niet met een wachtwoord en slechts 21 procent gebruikt een antidiefstaloplossing.
Lees verder »   Reageer »
6 juli 2018

Klaar voor het kantoor van de toekomst met een gecentraliseerd IoT-platform

Het kantoor van de toekomst wordt niet langer alleen bepaald door hoe het eruitziet, maar ook door wat dit aan mogelijkheden te bieden heeft. Big data, Artificial Intelligence (AI) en het Internet of Things (IoT) spelen hierbij een grote rol.
Lees verder »   1 reactie »
3 juli 2018

'Laat de gehele doe-het-zelf sector groeien met correcte data’

Door nu in data te investeren, kunnen bedrijven in de toekomst succesvol groeien. Voor wie er nog niet in investeert, is het eerder vijf voor twaalf dan dat bedrijven aan groeien kunnen denken.
Lees verder »   Reageer »
2 juli 2018

Nederlander scoort magere voldoende bij datalek-check

Nederlanders blijken opvallend vaak de mist in te gaan bij het herkennen van een datalek. Deelnemers van de datalekcheck van Previder beantwoordden gemiddeld 62,3 procent van de vragen goed.
Lees verder »   Reageer »
21 juni 2018

Digitaliseringsagenda kabinet mist nog focus

Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL), de Dutch Startup Association (DSA) en de Fiber Carrier Association (FCA) reageren in een gezamenlijke brief naar de staatssecretaris van Economische Zaken op de digitaliseringsagenda van het kabinet-Rutte III.
Lees verder »   Reageer »
18 juni 2018

Digitalisering met blockchain maakt administratie kraamzorg efficiënter

In de kraamzorg valt naar verwachting een transparanter en efficiënter proces voor het registreren van kraamzorguren te realiseren door digitalisering met inzet van blockchaintechnologie. Dit blijkt uit de recent uitgevoerde praktijkproef blockchain in de kraamzorg door coöperatie VGZ en Zorginstituut Nederland.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 36
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken