Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
12 november 2018

Datalekken breken carrières

Wanneer een bedrijf wordt getroffen door een datalek, kan de schade verder reiken dan alleen financiën, reputatie en privacy van klanten. Geschonden bedrijfsdata kunnen ook  ernstige gevolgen hebben voor de loopbaan van werknemers.
Lees verder »   Reageer »
8 november 2018

Bedrijven en wetenschap publiceren opzet voor nationale AI-strategie

Om te zorgen dat Nederland succesvol wordt in het toepassen van Artificial Intelligence (AI) publiceert het publiek-private samenwerkingsverband AINED een eerste opzet voor een Nederlandse AI-strategie.
Lees verder »   Reageer »
22 oktober 2018

Helft Nederlanders gelooft niet dat kunstmatige intelligentie het leven mooier gaat maken

49 procent van de werkenden denkt niet dat kunstmatige intelligentie ons leven mooier gaat maken. Vrouwen zijn hier met 59 procent vaker van overtuigd dan mannen met 42 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de KNVI onder 1271 Nederlanders van achttien jaar en ouder in loondienst. 
Lees verder »   Reageer »
17 oktober 2018

Bedrijfsleven gebaat bij hulp ethische hackers

De maatregelen die Nederlandse bedrijven nemen om zich te beschermen tegen cybercrime zijn ontoereikend. Volgens branchevereniging Cyberveilig Nederland kan het inzetten van ethische hackers een belangrijke oplossing zijn om zich beter te wapenen tegen de risico’s en voor het verbeteren van de informatiebeveiliging.
Lees verder »   Reageer »
17 oktober 2018

Bedrijven nog zoekend naar beveiliging tegen digitale fraude

Acht procent van de Nederlandse bedrijven is het afgelopen jaar slachtoffer geweest van digitale fraude. Maar liefst 62 procent hiervan is slachtoffer van phishing - via de mail of telefoon. Ransomware volgt daarna en is voor één op de vijf ondernemers de oorzaak.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2018

Kleine bedrijven meest geconfronteerd met phishing en acquisitiefraude

Internetcriminelen hebben in 2018 bij ruim de helft (52 procent) van de kleine bedrijven geprobeerd geld of gegevens buit te maken. Dit blijkt uit het Alert Online-onderzoek onder mkb’ers. Phishing en acquisitiefraude zijn hierbij de meest gebruikte methodes.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2018

De top vijf zakelijke smartphones

De wereld van de zakelijke smartphones evolueert snel. Heel snel. Dat is ook logisch: een smartphone is een echt werkinstrument geworden en staat tegenwoordig verbonden met de cloud, boekhoudsoftware en facturatiesoftware. Allerlei apps helpen het maximale uit het toestel te halen.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2018

Exponentiële groei domineert Nederlandse software-as-service-markt

De IT-branche groeit volgens ABN AMRO de komende jaren harder dan de Nederlandse economie: met zes procent in 2018 en vijf procent in 2019. Een belangrijke factor achter de groei van de IT-branche is de opkomst van software-as-a-service (saas).
Lees verder »   Reageer »
2 oktober 2018

Meeste bedrijven hebben multi-cloud strategie uitgewerkt

Voor het eerst is er een EMEA-breed onderzoek naar de toekomst van multi-cloud toepassingen uitgevoerd. Het rapport signaleert trends en best practices voor de komende vijf jaar. De algehele tendens is dat de bedrijfsbelangen groter zijn dan ooit, en dat bedrijven die de kracht van een multi-cloud aanpak negeren, de komende jaren belangrijke kansen laten liggen.
Lees verder »   Reageer »
1 oktober 2018

Directe data-uitwisseling straks tien keer zo groot als internetverkeer

Directe data-uitwisseling tussen bedrijven is binnen drie jaar tien keer zo groot als het internet. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van de wereldwijd versnellende digitale transformatie gebruiken consumenten en organisaties meer data dan ooit tevoren en neemt de behoefte aan interconnectiemogelijkheden toe.
Lees verder »   Reageer »
1 oktober 2018

Achterblijven implementatie IPv6 schaadt Nederlands innovatieklimaat

De langzame implementatie van IPv6 in Nederland is schadelijk voor het innovatieklimaat. Dat is de conclusie van onderzoek in opdracht van SIDN. IPv6 is de opvolger van IPv4 als basis van de adressering van het internet.
Lees verder »   1 reactie »
28 september 2018

Planningssoftware: flow, flexibiliteit, voorraad- en kostenreductie

De hedendaagse dynamische economie vraagt extreme flexibiliteit van productiebedrijven. Bedrijven merken in de dagelijkse praktijk dat veel productiebedrijven hiermee moeite hebben. Klassieke MRP besturingssystemen zijn meestal niet ingericht om om te kunnen gaan met een grote variatie in eindproducten in combinatie met constant veranderende levertijden.
Lees verder »   Reageer »
26 september 2018

Betere bescherming tegen internetcriminaliteit centraal tijdens Week van de Veiligheid

Eén op de vijf mkb’ers is al eens getroffen door internetcriminaliteit, blijkt uit onderzoek van het lectoraat Cybersecurity in het mkb van Haagse Hogeschool en MKB-Nederland. Omdat de kans toeneemt dat mkb’ers geraakt worden door internetcriminaliteit, staat dit jaar tijdens de Week van de Veiligheid bescherming tegen internetcriminaliteit centraal.
Lees verder »   Reageer »
25 september 2018

Zakelijk smartphone-inkoper wil regelmatige beveiligingsupdates

Mobiliteit is een belangrijke bouwsteen in de meeste strategieën voor bedrijfstransformatie. Mobiele toegang tot bedrijfsapplicaties en clouddiensten kan de productiviteit van medewerkers verhogen. Smartphones zijn daarom een onmisbaar werkinstrument geworden voor professionals.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 38
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken